Koningspaar vertelt hoe het nu met prinses Amalia gaat

Amalia

‘Ze houdt zich moedig’

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn deze week op staatsbezoek in Griekenland. Tijdens een gesprek met de pers vertelt het koningspaar hoe het nu met de aan huis gekluisterde prinses Amalia gaat. Ook geven ze een update over haar zusjes, prinsessen Alexia en Ariane. Hoe zit het met hun veiligheid? 

Frustrerend

Het studentenleven van prinses Amalia ziet er nog altijd niet zo uit als gehoopt. Vanwege veiligheidsredenen komt de kroonprinses al wekenlang het paleis niet uit, alleen om naar college te gaan. Hoe is het nu met haar? “Het gaat goed, maar natuurlijk is de situatie wel frustrerend en niet eenvoudig”, liet koningin Máxima daar woensdag over weten bij het staatsbezoek in Griekenland. “Maar ze houdt zich moedig en we zijn heel trots op haar. We hopen te kijken hoe de situatie zich ontwikkelt om te zien wat we op de lange termijn doen.” De koning voegt daar nog aan toe dat het met de studie van Amalia wél lekker loopt. “Ze heeft haar eerste tentamenronde gehad en die ging goed.”

Niet naar de kroeg

Voor Amalia is het wel een opluchting dat iedereen nu weet wat haar situatie is. “Dat ze wel kon uitleggen aan mensen waarom ze niet naar de kroeg kon gaan, of in Amsterdam kon wonen, of überhaupt normale dingen kon doen. Ze voelt zich begrepen,” vertelt Máxima. “Af en toe vind ik het wel fijn dat ze weer zo dicht bij ons is. Maar eigenlijk is dat niet wenselijk voor een jongedame van bijna negentien.”

Flierefluitend door het leven

Zo’n inperking van de vrijheid kennen prinses Alexia en prinses Ariane gelukkig niet. Zij gaan ‘flierefluitend door het leven’, aldus koning Willem-Alexander. “Alexia zit in Wales, maar nu even niet vanwege de vakantie, en Ariane zit gewoon op school in Den Haag. Zij heeft een standaardleven met vriendinnen.” De koning en koningin zijn inmiddels weer terug uit hun geliefde Griekenland en poseren morgen met hun dochters in Amsterdam voor de pers. Dan kunnen we weer nieuwe kiekjes van het hele gezin verwachten!

Lees ook: Loretta en Quinty over einde Koffietijd: ‘Verdrietig en jammer’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: Brunopress