Goed nieuws: alle cosmetica van Primark is vanaf nu geheel dierproefvrij!

Werkwijze

De grote vraag die wij ons allemaal stellen: hoe kan het dat de Primark zulke goedkope kleding aanbiedt? Dit komt omdat de budgetwinkel op een andere manier te werk gaat dan andere winkels. Laten we beginnen met het materiaal dat wordt gebruikt voor de kleding, tassen, schoenen etc. Het materiaal wordt namelijk zo dicht mogelijk bij de fabrieken ingekocht, zo worden de transportkosten laag gehouden.

Productie

De producten worden dus op een efficiënte manier ontworpen en geproduceerd. Hiernaast plaatsen ze grote bestellingen, met kleine winstmarges vergeleken met andere merken. De grote hoeveelheden materiaal gaan naar fabrieken waar de kleding van veel andere bekende winkels en merken ook worden gemaakt. Al het personeel in deze fabrieken krijgen hetzelfde loon betaalt. Geen verschil in productiekosten, maar wel worden er in grote hoeveelheden ingekocht. Zo blijven de prijzen scherp!

Geen tussenstations, belastingen en reclames

Doordat er zo min mogelijk tussenstations zijn, blijven de kosten voor opslag en agentschappen laag. Ook blijven de importkosten laag door de Europese Wetgeving, zij stimuleren de economie in verschillende landen. Er hoeft dus geen belasting betaald te worden over producten die niet uit Europa komen. Hiernaast bestaat er ook geen webshop om ook weer de tussenstations laag te houden. Tenslotte is het je vast al eens opgevallen dat er geen reclames zijn van Primark. Hoe vervelend ze ook zijn, de meeste winkelketens maken reclame. Primark daarentegen houdt de kosten laag door geen reclamespotjes, internetreclame of folders te gebruiken.

Pagina 2/2

Lees ook: De waarheid achter make-up doekjes: dit heb je nog nooit geweten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bronnen: NSMBL | Beeld: videostill