‘Mijn schoonzus is boos dat ik haar een dieetmaaltijd heb gegeven’

dieetmaaltijd

‘Ze stormde boos weg om fastfood te bestellen’

Emma* volgt al langere tijd een keto-dieet en daar is zij erg tevreden mee. Wanneer ze tijdens een etentje haar broer Dillon en diens vriendin Sophie één van haar favoriete (ketogene) maaltijden voorschotelt, wordt Sophie woedend. Emma vraagt zich af of zij dan echt zo fout zat met haar dieetmaaltijd en vraagt om advies.

Gezond leven

Emma en Sophie hebben beiden op hun eigen manier een gezonde levensstijl. Op het forum Reddit legt Emma uit dat zij zich meer richt op een gezond, ketogeen dieet. Haar schoonzus houdt zich juist meer bezig met sport en eet veel koolhydraten. “Sophie weet dat ik een ketogeen dieet volg. Ze zegt regelmatig dat ik ‘gewoon wat pasta moet eten’ en moet gaan sporten, net als zij. Het is gewoon wat gekkigheid en ze is er nooit gemeen over dus ik laat haar gewoon lekker gaan”, schrijft Emma.

Etentje

Emma is heel close met haar broer Dillon en nodigde hem en Sophie onlangs uit voor een etentje. Vooraf vraagt ze nog aan Dillon wat zij willen eten, maar hij vertelt haar dat ze alles wel prima vinden. “Ik maakte daarom één van mijn favoriete keto-maaltijden, waaronder ook dingen waarvan ik dacht dat Sophie ze lekker zou vinden”, stelt Emma. Ze deelt dat ze onder meer worstjes in bacon maakte met daarbij bloemkoolrijst met broccoli en bacon. Jummie!

Ruzie

Halverwege de maaltijd vraagt Dillon wat Emma precies gemaakt heeft, waarop ze dat uitlegt. Maar dat schiet bij Sophie in het verkeerde keelgat. “Ze werd boos en zei dat ik ze ‘stiekem erin geluisd’ had met m’n ‘neppe rijst’ en dat ik ze een keto-dieet door hun strot probeerde te drukken”, legt Emma uit.

“Hierna weigerde Sophie verder met ons te eten en liep ze weg om fastfood te bestellen”, vertelt Emma op Reddit. “Ik voelde me een beetje beledigd, maar ik stelde aan Dillon voor dat we in het vervolg gewoon met ons tweeën konden eten. Sophie hoorde dat, en werd vervolgens kwaad dat ik haar buitensloot en dat ik anderen ‘dwing’ om ketogeen te eten.”

De ruzie lijkt dus steeds verder te escaleren, maar Emma snapt niet helemaal waarom Sophie zich zo druk maakt. Wat vind jij: zit Emma fout met haar ketogene dieetmaaltijd, of stelt Sophie zich aan?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam NotYetMasterCaster.

Lees ook: Ruzie: ‘Is het verkeerd dat ik weiger het dieet van mijn vriend te volgen?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Nicole Michalou