‘Ik stuurde de ongewenste seksuele berichten van jongens naar hun moeders’

moeders

Wat vind jij: hun verdiende loon of gaat dit te ver?

Het is volop in het nieuws de afgelopen maanden: grensoverschrijdend gedrag. Van seksueel getinte berichtjes tot ongewenste aanrakingen of zelfs misbruik. Ook de achttienjarige Yaël heeft hier helaas ervaring mee. Ze wordt al een tijdlang lastig gevallen met ongepaste berichten en seksuele foto’s door drie jongens in haar klas. Om ze voor eens en altijd op hun plek te zetten, maakte ze screenshots van de berichten en stuurde deze naar de moeders van de jongens. 

Grensoverschrijdende berichten

“Ik ben achttien jaar en ben aan het studeren”, begint Yaël haar verhaal op het anonieme forum Reddit. “Ik word al een tijdlang lastiggevallen door drie jongens in mijn klas. Ze sturen mij berichten met walgelijke en intimiderende berichten en beelden die niet geschikt zijn voor werk. Ik weet zeker dat je begrijpt wat ik bedoel, zonder dat ik in detail hoef te gaan.”

Screenshots naar de moeders

Yaël voelde zich zo klein door deze grensoverschrijdende berichten van de drie jongens, dat ze niet goed wist wat ze moest doen. Eerdere meldingen van hun pestgedrag hadden niet geholpen. “Ze kregen alleen een waarschuwing. Daarna begonnen de berichten en foto’s, alsof ze wilden bewijzen dat ik niets kon doen. Ik dacht dat het niet zou werken om er opnieuw een melding van te maken.” Daartoe besloot ze tot drastische maatregelen: “Ik maakte een screenshot van elk bericht dat ze me hadden gestuurd en vond via Facebook hun moeders. Ik stuurde de screenshots vervolgens naar de moeders van de jongens, inclusief een uitleg van wie ik ben en hoe hun zonen mij lastigvallen.”

Verdiende loon

Gelukkig reageerden de moeders van de pestkoppen heel fijn, vertelt Yaël. “Ze waren allemaal heel geschokt door de berichten die hun zoons hadden gestuurd en zeiden dat ze aan mijn kant stonden”, aldus het meisje. Van haar vrienden kreeg ze echter gemengde reacties op haar actie. “Sommigen vinden het geniaal en zeggen dat de jongens zo hun verdiende loon krijgen, maar anderen vinden dat ik te ver ben gegaan. Ze zeggen dat het ongepast was om hun moeders erbij te betrekken en dat ik niet weet hoe hun thuissituatie is”, aldus Yaël. Nu vraagt ze zich af of ze wel het juiste heeft gedaan door de seksuele berichten van de jongens naar hun moeders te sturen. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Left_Wrap_5352.

Lees ook: ‘Ik heb een tattoo genomen en nu wil mijn vriendin het uitmaken’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash