Dankzij deze trucjes ziet je huis er binnen no-time schoon uit

schoonmaken

Fake it till you make it

Dat vrouwen gemiddeld per week 5 uur meer werk in huis verrichten wisten we helaas al. De afwas doen, de kasten schoonmaken of stofzuigen, ‘vergeet’ manlief behoorlijk vaak. Hoewel we ons voornemen om dan ook maar het huishouden te ‘vergeten’ lukt het ons toch niet om in een rommeltje te leven. Gelukkig bestaan er trucjes waardoor je huis er binnen no-time schoon uitziet en blijft. Kan manlief ook meteen voorbeeld aan nemen.

Zo doe je dat!

De rommelmand

Schaf een rommelmand of -bak aan die een deksel heeft en geen gaatjes heeft. Zie je rondslingerende prullaria, sokken of tijdschriften? Moffel die gewoon in je mand of bak en doe de deksel erop. Weg rommel! Niet vergeten om het ding af en toe te legen, anders zit je rommelmand binnen een oogwenk vol.

Maak oppervlaktes leeg

Ligt er een verdwaald boek op de keukentafel? Of staat er nog vuile vaat op het aanrecht? Ruim alles op. Haal onnodige spullen van de eettafel af, maak je keukenblad leeg en haal troep van de vensterbanken af. Alles wat geen vaste plek heeft, deponeer je in de rommelmand.

Schud kussens op en vouw dekens op

Ingedeukte kussens zien er een stuk minder mooi uit, schud ze even op en de kussens ogen meteen een stuk netter. Je bank ziet er bovendien meteen wat chiquer uit. Hetzelfde geldt voor je plaid. Even opvouwen en over de leuning draperen. Je woonkamer ziet er meteen wat knusser uit.

Leg boeken en tijdschriften bij elkaar

Tja, als je dat tijdschrift hebt gelezen, leg je ‘m vaak neer op tafel. Doe dit de volgende keer niet en stapel al je tijdschriften op dezelfde plek op. Hetzelfde geldt voor je boeken. Even een stapeltje maken of in de boekenkast doen.

Kledingroller over meubels

Ben jij thuis altijd in het gezelschap van een kat of hond? Dan ken je vast wel het probleem dat je op je meubels allemaal dierenharen hebt. Ga overal snel met een kledingroller overheen en je meubels ogen meteen een stuk netter.

Open de gordijnen

Voor deze tip hoef je bijna geen vinger uit te steken. Heb je het gevoel dat je huiskamer nog steeds rommelig is, ondanks al je moeite? Doe de gordijnen open en laat zoveel mogelijk licht binnenkomen. Ideaal! 

Lees ook: Dit zijn de 6 dingen die mensen met een opgeruimd huis altijd doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest

Bron: Buzzfeed, Elle | Beeld: Commons Wikimedia, GregsMojo