Heftig: Vanessa heeft al 4 jaar geen volledige maaltijd gegeten

Vanessa Arfid

Vanessa is bang voor bijna al het eten

Bij het televisieprogramma Dr. Phil komen de meest schokkende verhalen langs. Zo ook deze jonge vrouw. Vanessa, zoals de vrouw heet, zegt in al vier jaar geen volledige maaltijd meer gegeten te hebben door haar angst voor eten. Ze lijdt aan de voedingsstoornis Arfid en het bepaalt haar leven en haar relatie gaat eraan kapot. 

Het is heel heftig.

Hepatitis B inenting

Nadat de vrouw een inenting kreeg tegen hepatitis B, ging het mis. Ze begon zich ziek te voelen en kreeg heel veel paniekaanvallen. Het werd zelfs zo erg dat ze niet eens meer het huis uit durfde. Ze ontwikkelde een angst voor bijna al het eten. Dat ze nog niet dood is, ligt puur aan het feit dat ze nog proteïne shakes, ijs, water, snoep en ander ‘veilig eten’. Van al het andere is ze bang dat ze stikt en sterft. Als ze een bord met groenten voor zich krijgt zegt ze al dat dat een absolute ‘nee’ is in haar hoofd.

Allergie

Haar echtgenoot Michael merkt dat het hun relatie kapot maakt. “Ze gelooft oprecht dat ze allergisch is voor al het eten en zal stikken en sterven. Hoeveel dokters haar ook vertellen dat dit niet zo is, ze gelooft ze gewoon niet”, vertelt hij aan Dr. Phil. Vanessa is op haar beurt van mening dat haar man haar niet snapt en dat hij niet weet hoe het is om gevangen te zijn in je eigen lichaam. “Ik klop elke keer op de deur van de dood als ik iets eet”, vertelt ze.

Schim

Vanessa is nog maar een schim van haar vroegere zelf. Ze is heel mager en ze noemt zichzelf ‘een spook’. Toch lijkt niks te werken om haar weer op het juiste pad qua eten te krijgen. Bekijk hier de beelden:

Lees ook: Dit is de reden dat Megan van Temptation Island zo vaak ‘Snap je?’ zei

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Dr Phil | Beeld: videostill Dr Phil