Vrouw biecht op: ‘Ik wil niet voor mijn schoonmoeder zorgen’

schoonmoeder

In de cultuur van haar man is het doodgewoon om je ouders op latere leeftijd in huis te nemen

Laura* (40) en haar man Milan (41) zijn al meer dan twintig jaar gelukkig getrouwd en hebben samen twee kinderen. Hoewel de twee al jarenlang samen zijn, heeft Laura nog steeds geen goede band met haar schoonouders. Vooral Milans moeder liet duidelijk weten dat ze niets moest weten van haar schoondochter. Laura was dan ook heel verbaasd toen ze hoorde dat haar schoonouders bij haar en Milan willen intrekken nu hun twee kinderen uit huis zijn. 

Geen deel van de familie

“Mijn schoonmoeder heeft me nooit gemogen”, vertelt Laura op het forum Reddit. “Ze heeft heel duidelijk gezegd dat ik geen deel uitmaak van de familie. Ze nodigde me niet uit voor verjaardagen en familie-uitjes. En als ik wel met Milan meeging, werd ik met de nek aangekeken.” Op den duur ging Laura dan ook niet meer op bezoek bij haar schoonfamilie, stuurde ze geen kaartjes en cadeaus meer en verbrak ze het contact. Ook haar man Milan had steeds minder contact met zijn ouders.

Kleiner wonen

Nu de kinderen van Milan en Laura beiden uit huis zijn, zitten de ouders erover na te denken om hun huis te verkopen en iets kleiner te gaan wonen. “We hebben niet zoveel kamers meer nodig en zoeken een plek waar we later met pensioen kunnen gaan”, vertelt Laura. “Onze kinderen staan hier volledig achter en zoeken zelfs geregeld mee naar huizen.”

Voor ouders zorgen

Milans ouders waren niet zo blij met dit toekomstplan. “Mijn schoonmoeder was woedend. Ze was er volledig van onder de indruk dat wij haar en haar man in huis zouden nemen als onze kinderen het huis uit waren”, vertelt Laura. “In zijn cultuur is het heel normaal voor volwassen kinderen om hun ouders in huis te nemen en voor hen te zorgen”, legt de vrouw uit. Als eerste zoon was Milan daarvoor de aangewezen persoon, volgens zijn ouders.

Laura, die natuurlijk al een heel slechte band heeft met haar schoonmoeder, was hier fel op tegen. Ook Milan was niet bepaald fan van het idee. Daarnaast is er geen reden om voor hen te zorgen, vertelt Laura. “Ze zijn beiden gepensioneerd en hebben pensioen opgebouwd. Ze hebben het financieel niet moeilijk en zijn ook nog eens kerngezond”, laat ze weten. “Als ze hier zouden wonen, zou dat vooral heel mentaal én fysiek erg zwaar voor Milan en mij zijn.” Ze lieten Milans ouders dan ook weten dat het beter zou zijn als zij een andere woonplek zouden vinden.

“Milans moeder blijft ons, onze kinderen en familieleden bellen om ervoor te zorgen dat we van gedachten veranderen”, vertelt Laura. “Onze kinderen staan volledig achter ons en zeggen dat het tijd is dat we tijd en een plek hebben voor ons tweeën. De rest van de familie noemt ons egoïstisch en zegt dat we het Milans ouders verschuldigd zijn om voor hen te zorgen.” Nu vraagt Laura zich af of het erg is dat ze niet van plan is om haar schoonouders in huis te nemen. Wat vind jij?

*Laura en Milan zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De vrouw deed haar verhaal op het forum onder de naam t_away_321654.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn moeder is boos omdat ze haar kleinkind te weinig ziet’

Bron: Reddit | Beeld: Pixabay