Wow: zo maak je een heerlijke geurkaars van mandarijnenschil

geurkaars mandarijn

Lekker duurzaam!

Koop jij wel eens een geurkaars met de geur van mandarijn? Niet meer doen, want die kun je gemakkelijk zelf maken! Zeg maar dag tegen onnodig dure kaarsen uit de winkel; jouw huis ruikt binnen een handomdraai heerlijk fruitig door je eigen overgebleven restjes.

DIY geurkaars van mandarijn

Tomas Breeman, het gezicht achter het Instagram-account @handigetips, laat ons zien dat je je mandarijnenschil voortaan helemaal niet weg hoeft te gooien. Je kunt er namelijk een heerlijke geurkaars van maken. Enne, het beste van alles: je hoeft geen dure exemplaren uit de winkel meer aan te schaffen! Recycling tot de max, zoals hij het zelf noemt. Hieronder zie je hoe hij te werk gaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tomas Breemen (@handigetips__)

Do it yourself

  • Snijd een mandarijn doormidden.
  • Haal het vruchtvlees er netjes uit, maar zorg dat het steeltje in het midden blijft zitten. We horen je denken: hoe doe je dat zo netjes? Een oplettende volger vroeg het zich ook af en Tomas zegt erover in de reacties: ”Het helpt als de mandarijn wat ouder is en je hem tussen je handen rolt van tevoren! En dan eh.. voorzichtig pielen met een lepel. Das hoe ik t doe!”
  • Vervolgens vul je de schil met olie (je kunt er eventueel nog wat kruidnagel aan toevoegen).
  • Et voilà: je kunt je zelfgemaakte mandarijn-geurkaars nu aansteken!

Ga jij het proberen?

Lees ook: Aha: zo gaan je geurkaarsen langer mee

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron:  Instagram @handigetips, Kookfans | Beeld: Adobe Stock