‘Ze maakte bekend dat ze zwanger was tijdens mijn vrijgezellenfeest’

vrijgezellenfeest

‘Alle aandacht ging toch ineens weer naar haar’

Mireille* gaat binnenkort trouwen en heeft onlangs haar vrijgezellenfeest gevierd. Haar stiefzus Tabitha, die altijd de aandacht op zich wil vestigen, was daar ook bij. Ze shockeerde iedereen toen ze ineens bekendmaakte dat ze zwanger is. Mireille heeft het gevoel dat haar vrijgezellenfeest daardoor meer om Tabitha draaide. Op Reddit vraagt ze lezers om advies.

Nooit aardig gedaan

“Mijn stiefzus Tabitha is twee jaar ouder dan ik”, begint Mireille haar verhaal. “We waren twaalf en veertien toen mijn moeder met haar vader trouwde. Tabitha heeft al vanaf het begin een hekel aan mijn moeder en mij. Ze doet dan ook niet bepaald aardig tegen ons. Tijdens mijn jeugd gaf ze me altijd het gevoel dat ik minder leuk en knap was dan zij. Toch heb ik besloten om haar uit te nodigen voor mijn vrijgezellenfeest, omdat ik wist dat ik anders gezeur zou krijgen.”

Grap over een witte jurk

Het vrijgezellenfeest was precies zoals Mireille het zich had voorgesteld. “Mijn moeder en stiefvader hadden hun uiterste best gedaan om hun huis zo mooi mogelijk aan te kleden. Ik had een klein groepje vriendinnen en Tabitha uitgenodigd. Aan het begin was de sfeer goed, tot iemand grapjes begon te maken over Tabitha. Er werd gezegd dat zij waarschijnlijk wit zou gaan dragen naar mijn bruiloft. Tabitha kon daar wel om lachen, maar ik niet. Dat is namelijk mijn grote nachtmerrie. Mijn bruiloft is míjn dag en ik wil niet dat de spotlight dan naar haar gaat. Gelukkig maakte mijn stiefvader een opmerking waaruit bleek dat hij mij steunde. Hij zei dat als Tabitha met een witte jurk aan kwam zetten, hij er wijn overheen zou gieten zodat ze mijn dag niet kon verpesten.”

Zwangerschapsaankondiging

Tabitha raakte ineens van streek. “Ze begon te huilen en iedereen schrok ervan. Ze was blijkbaar enorm beledigd dat haar eigen vader aan mijn kant stond. Hij zei tegen haar dat het tijd wordt dat ze haar lesje leert en dat ze niet altijd alle aandacht op zichzelf hoeft te vestigen. Tabitha was even stil en riep toen ineens: ‘nou ik ga het toch doen, want ik ben zwanger’. Niemand wist dat nog en iedereen keek weer verbaasd om zich heen. Ik was vooral in shock, want ze had het weer voor elkaar gekregen: de aandacht lag volledig bij haar, op míjn vrijgezellenfeest.”

Sfeer verpest

De rest van het vrijgezellenfeest verliep ongemakkelijk. “We probeerden er allemaal een leuke avond van te maken, maar dat was lastig. Mijn moeder en stiefvader waren allebei behoorlijk pissig op Tabitha en lieten dat duidelijk blijken. Pas toen Tabitha weg was (zij moest als enige eerder weg, ‘want ze had nog andere belangrijke dingen te doen’), werd de sfeer wat beter. We speelden spelletjes en maakten polaroidfoto’s met de groep.”

De volgende dag kreeg Mireille allemaal berichten van Tabitha. “Ze was boos omdat we niet genoeg aandacht aan haar zwangerschap hadden besteed. Ik heb gezegd dat ik haar voorlopig niet hoef te zien en heb daarna meteen opgehangen. Mijn man en ik zitten er inmiddels over te denken om tegen haar te zeggen dat ze überhaupt niet meer op de bruiloft mag komen, omdat ze simpelweg voor te veel drama zorgt. Moeten we die beslissing doorzetten?” Wat zou jij Mireille aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Expensive-Tooth1874.

Lees ook: ‘Ze wil dat ik mijn honden wegdoe omdat haar zoontje allergisch is’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, SKYLAKE STUDIO