Familieperikelen: ‘Mijn zus vroeg mij als bruidsmeisje en mijn stiefzus niet’

bruidsmeisje

De kwestie levert veel gedoe op in het samengestelde gezin

De 17-jarige Sascha* groeit op in een samengesteld gezin. Haar oudere zus gaat binnenkort trouwen en heeft haar gevraagd om bruidsmeisje te zijn. Hoewel Sascha dit ontzettend leuk vindt, heeft ze veel tegenstrijdige gevoelens. Haar stiefzus is namelijk niet gevraagd, en dat levert veel problemen op binnen de familie. Op het forum Reddit vertelt de jonge vrouw over de kwestie. 

Samengesteld gezin

“Ik woon bij mijn moeder en stiefvader, daar heb ik een stiefbroertje- en zus. Ik heb ook nog twee oudere zussen, maar die zijn al uit huis”, vertelt Sascha over haar samengestelde gezin. “Onze vader overleed toen ik nog een baby was. Toen ik zes jaar oud was trouwde mijn moeder met mijn stiefvader. Mijn zussen en ik kunnen prima door één deur met onze stiefbroer- en zusje, maar verder hebben we niet echt een band met ze.” Sascha heeft een goede band met haar zussen, met de rest van het gezin heeft het drietal een stuk minder contact. 

Bruidsmeisjes 

“Mijn oudste zus gaat binnenkort trouwen en ze heeft mij en mijn andere zus gevraagd om haar bruidsmeisjes te worden. Ik vond het zo ontzettend leuk en we hebben natuurlijk allebei ‘ja’ gezegd”, vertelt Sascha. De blijdschap was echter van korte duur. “Mijn stiefzus was niet gevraagd. Toen ze erachter kwam was ze van streek — net als onze moeder. Ze waren teleurgesteld dat mijn zus ons na al die jaren nog steeds niet als één gezin ziet. Ook zijn ze teleurgesteld dat ik het aanbod heb geaccepteerd. Ze hadden liever gezien dat ik het had geweigerd, omdat mijn stiefzus niet was gevraagd.” Ook de rest van de familie voert nu druk uit op Sascha. “Ze proberen me een slecht gevoel te geven, omdat ik het aanbod heb geaccepteerd.”

Sterk in de schoenen 

Hoewel de aanloop naar een bruiloft meestal een leuke tijd is, waarin er volop plannen worden gemaakt, loopt dat bij Sascha dus heel anders. Haar familie maakt het de jonge vrouw knap lastig, maar toch blijft ze sterk in haar schoenen staan. “Ik heb mijn familie verteld dat ik me niet terug zal trekken vanwege mijn stiefzus. Ik hou van mijn zus en ik sta achter haar en haar keuzes.” Sascha vindt dat haar stiefzus haar oudere zus ook zou moeten accepteren.

Tegenstrijdige gevoelens

Haar stiefzus maakt aan alle kanten duidelijk dat ze het niet met de gang van zaken eens is. Ze noemt Sascha zelfs een ‘waardeloos persoon’, omdat ze de uitnodiging van haar eigen zus heeft geaccepteerd. Ze had liever gezien dat ze hem had afgewezen en achter haar stiefzus was gaan staan. “Mijn moeder zegt ook dat ik moet nadenken over de boodschap die ik afgeef naar mijn stiefbroer- en zus.” Sasha zit dan ook met enorm tegenstrijdige gevoelens. Ze is blij voor haar zus en blijft bij haar besluit, maar voelt zich ook rot over de reactie van haar familie. Wat zou jij tegen haar willen zeggen? 

*Sascha is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/Adorable-Interest-11.

Lees ook: Man vertelt: ‘Ik kocht een bruidsjurk van de kringloop voor onze bruiloft’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels