‘De familie van mijn vriend gelooft niet dat hij de vader van ons kind is’

vader

‘Ik voel een enorme bewijsdrang vanwege hun opmerkingen’

Diana* en haar vriend zijn al een paar jaar samen. Ze hebben inmiddels een zoontje van een half jaar oud, dat totaal niet op zijn vader lijkt. Daardoor betwijfelt Diana’s schoonfamilie of haar vriend wel echt de vader van het jongetje is. Diana vraagt zich nu af of het een goed idee is om een vaderschapstest aan te vragen. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Totaal ander uiterlijk

“Voor de context: ik ben zelf wit, mijn vriend heeft een donkere huid”, begint Diana haar verhaal. “We hebben een zoontje van een half jaar oud. Hij is net zo wit als ik, heeft groene ogen en donkerblonde krullen. Hij lijkt totaal niet op mijn vriend, maar ik weet zeker dat hij de vader is. Ik ben namelijk altijd trouw aan hem geweest.” Vlak na de bevalling sloeg de paniek bij Diana toe, maar een zuster stelde haar toen gerust. “Ze vertelde me dat dat wel vaker voorkomt bij partners met verschillende huidskleuren. Ze zei er ook bij dat de huid van ons zoontje na een tijdje wat donkerder zal worden.”

Vervelende opmerkingen

Hoewel Diana het zelf dus zeker weet, denkt haar schoonfamilie daar anders over. “Toen ik er laatst met mijn zoontje was, maakte een van zijn tantes de opmerking dat ze nog nooit iemand met groene ogen in de familie hebben gehad. Ze maken er allemaal geen geheim van dat zij niet geloven dat mijn vriend de vader is. Ze zijn er sowieso niet zo blij mee dat we een kind hebben gekregen, omdat mijn vriend een erg succesvolle carrière als advocaat had voor ik zwanger werd. Het was niet gepland en hij moest veel van zijn plannen opzij schuiven. Zelf heb ik altijd in de horeca gewerkt, wat er sowieso al voor zorgde dat mijn schoonfamilie op me neerkeek. Inmiddels ben ik fulltime thuis voor de baby en daar zijn ze al helemaal niet blij mee.”

Test laten doen?

De laatste tijd begint Diana zich steeds vaker af te vragen of een vaderschapstest een idee is. “Daarmee kunnen we aantonen dat hij wel degelijk de vader is, ondanks het verschil in huidskleur. Ik weet het zelf volledig zeker, maar dan kunnen we ook de twijfels bij zijn familie wegnemen. Ze zullen dan nog steeds niet blij zijn, maar dan kunnen ze in elk geval geen vervelende opmerkingen meer maken over hoe ons kindje eruitziet. Toch ben ik ook bang dat ze het idee van zo’n test zullen afkeuren, omdat ik het in hun ogen dan ‘te veel’ wil bewijzen. Ik heb het er al met mijn vriend over gehad en hij zei dat het hem niet uitmaakt, omdat hij er zelf volledig op vertrouwt dat ons zoontje van hem is. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Diana zeggen?

*De naam Diana is gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam OneQuestion.

Lees ook: ‘Ik heb continu discussies met mijn stiefvader en word er gek van’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Paul Hanaoka