Echtgenoot deelt 5 tips hoe je als man je net bevallen vrouw kunt helpen

vader

De man wenste dat hij deze dingen eerder wist

Wijsheid komt met de jaren, zo ondervond ook Ted Gonder uit Chicago. Hij en zijn vrouw zijn de trotste ouders van drie kinderen en onlangs schreef Ted een brief aan zijn jongere, 24-jarige zelf. Daarin schrijft hij wat hij graag eerder had willen weten over de hulp die hij zijn vrouw kon bieden, nadat ze hun kinderen op de wereld zette.

“Ik zou aan mijn kinderloze 24-jarige zelf willen vertellen hoe je een goede, steunde partner kunt zijn voor je vrouw”, schrijft de man in zijn brief.

Open brief

Op Facebook schreef Ted Gonder een open brief aan zijn jongere zelf, toen hij nog geen kinderen had. Hij is nu 29 jaar en heeft samen met zijn vrouw Franziska drie kinderen. Uit zijn post wordt duidelijk dat hij veel respect voor zijn vrouw heeft en dat hij vindt dat hij er als echtgenoot alles aan moet doen om het haar na de bevalling zo makkelijk mogelijk te maken. Lees hieronder de vijf wijsheden die hij graag aan zijn jongere zelf had meegegeven voordat hij kinderen kreeg:

1. Draag de baby

Je vrouw droeg 9 maanden lang een baby IN haar buik. Dus jij draagt de baby 9 maanden OP je buik op welk moment dat maar kan. Niet alleen helpt dit je vrouw om te genezen, maar het schept ook een ongelooflijke band tussen jou en je kind.

2. Verwissel álle luiers

Je vrouw geeft borstvoeding en hoewel dit prachtig en vervullend voor haar is, is dat ook vermoeiend. Verwissel daarom ELKE luier die je maar kunt verwisselen. Vanaf luier #1. Je komt snel over de smerigheid heen. En je voorkomt het gevoel onbalans en wrok binnen je relatie. Sterker nog: wanneer alle vrienden van je vrouw klagen over een man die hen niet steunt, kan jouw vrouw opscheppen over jou.

3. Zorg voor een goed begin van de dag

Zet elke ochtend cafeïnevrije koffie voor haar. Ook al wordt het vaak koud en vergeet ze het vaak te drinken, omdat ze weer in slaap valt terwijl jij aan het werk bent of de kinderen (later) naar school brengt. Ze was de hele nacht op om de baby te voeden, dus jij kunt haar helpen om haar dag goed te beginnen.

4. Herinner haar aan haar schoonheid

Vertel haar dat ze prachtig is en help haar om dat in te zien wanneer ze zich verdrietig voelt over haar lichaam. Help haar herinneren aan de momenten dat ze haar doelen bereikte in het verleden en herinner haar eraan dat ze een superheld is. Ze verschoof letterlijk alle organen in haar lichaam en kwam 20 kilo aan om jou een kind te schenken, dat voor de rest van je leven een geschenk zal zijn. Help haar om over haar lichamelijke onzekerheden te komen en help haar om haar doelen positief in te zien.

5. Verman je en laat dingen los

Incasseer. Haar hormonen zijn zowel tijdens als na de zwangerschap op hol geslagen. Ze zal niet altijd zichzelf zijn en soms zal ze dingen zeggen die ze anders niet zou zeggen. Onthoud dat het jouw taak is om haar rots in de branding te zijn. Dus verman je en houd perspectief wanneer ze dingen zegt die ze normaal niet zou zeggen. Ze zal snel zichzelf weer zijn en je wilt dat ze dankbaar is dat jij er altijd voor haar was.

Aan het einde van zijn bericht vraagt de vader om het bericht met alle toekomstige vaders te delen. Zijn post is inmiddels 57.000 keer gedeeld.

Lees ook: Baby geboren zonder ogen zoekt nieuw thuis nadat moeder hem afstaat

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Facebook | Beeld: Unsplash