Vriend met kinderwens: ‘Dwing ik mijn vriendin om een kind te krijgen?’

kinderwens vriendin

De 25-jarige man is zeker van zijn kinderwens, maar zijn vriendin (nog) niet

Geen kleinigheidje in een serieuze relatie: het bespreken van de kinderwens. Wat doe je als de een dolgraag ouder wilt worden, maar de ander niet op een kleine spruit zit te wachten? In deze situatie bevindt Nick* zich. Op het forum Reddit vraagt hij om advies.

Van gedachte veranderd

“Twee jaar geleden kreeg ik een relatie met mijn vriendin. Ze maakte toen al duidelijk dat ze geen kinderwens had. Voor mij was dit geen probleem, want ik had ook nooit echt de droom gehad om vader te worden. Nu begin ik echter van gedachten te veranderen. Ik zou graag een kind hebben met mijn vriendin. Ik kan bijna niet beschrijven hoe perfect mijn vriendin is. Ze is de mooiste, aardigste en meest charmante vrouw ter wereld en ik hou van haar.”

Trouwplannen

Nick en zijn vriendin zijn beiden 25 jaar oud en van plan om volgend jaar in het huwelijksbootje te stappen. Uiteraard vindt Nick het wel belangrijk dat ze dan op één lijn zitten wat hun kinderwens betreft. “Ik vertelde mijn vriendin dat ik toch graag vader zou willen worden. Zij voelt er nog altijd weinig voor. Wel geeft ze aan dat als het héél veel voor me zou betekenen, ze zou overwegen om een kind te krijgen. Ik zou graag na onze bruiloft volgend jaar een baby willen. Hoewel mijn vriendin nu meer openstaat voor het idee, zie ik dat ze er nog niet echt blij van wordt. Zelf heeft ze een slechte relatie met haar familie, wat ook te maken kan hebben met haar keuze om geen kinderen te willen.”

Kinderwens of kindervrij

“Dwing ik mijn vriendin nu eigenlijk om samen een kind te krijgen?” vraagt Nick zich af. “Als ze echt geen kinderen wil, dan heb ik het idee dat ik twee jaar van haar leven heb verspild. Ze had die tijd kunnen besteden met iemand die er zeker van was dat hij geen kinderwens had. Nu ik heel, heel graag een kind wil, is het alsof ik haar vertrouwen heb geschaad. Wat moet ik doen? Moet ik haar vertellen dat ik hoe dan ook kinderen wil? Ik zou graag een eigen gezin willen, maar ik wil ook dat mijn vriendin gelukkig is.

Advies gevraagd

Veel lezers op het forum zijn het over één ding eens: neem geen kinderen als je er niet beiden volledig achter staat. “Kinderen krijgen is niet iets waar je een compromis over kunt sluiten”, klinkt het. “Je wilt dat je vriendin gelukkig is en je weet dat ze geen kinderwens heeft en als moeder niet gelukkig zal worden. Eigenlijk heb je het antwoord dus al.” Sommige gebruikers van het forum raden Nick dan ook aan om het huwelijk af te blazen. Ben jij het daarmee eens? Wat zou jij Nick aanraden?

*Nick is niet de echte naam van de man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam throwawayyy2132.

Lees ook: Kinderwens? Op deze leeftijd schijn je het beste moeder te kunnen worden

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash