‘Mijn familie weet niet dat ik al 7 maanden zwanger ben’

Jennifer zit in een lastige situatie…

Jennifer* en haar vriend zijn al jaren gelukkig samen en verwachten binnenkort hun eerste kindje. Jennifers ouders zijn heel gelovig en keuren het niet goed als een ongetrouwd stel een kind krijgt. Jennifer werd daarom nerveus van het idee om haar ouders te vertellen dat ze zwanger is. Inmiddels is ze 7 maanden zwanger. Haar ouders wisten van niks, tot Jennifers zus erachter kwam en het hen vertelde…

Ongetrouwd

“Mijn vriend en ik verwachten binnenkort ons eerste kindje. We zijn nog niet getrouwd, maar als het kindje er is, willen we wel gaan trouwen”, begint Jennifer haar verhaal op het forum Reddit. “Mijn ouders keuren het af als een ongehuwd stel kinderen krijgt. Het idee dat ik mijn ouders over mijn zwangerschap moet vertellen (en ik nog niet getrouwd ben) maakt me enorm nerveus”, vervolgt ze. “Bovendien heeft mijn familie een geschiedenis waarin baby’s al een paar keer stil zijn geboren. Dit geeft me al veel stress, en het idee dat ze mijn zwangerschap niet zouden goedkeuren geeft me nog meer stress.”

Geheimhouden

Jennifer vervolgt dat ze haar ouders en drie broers en zussen daarom nog niet heeft verteld dat ze zwanger is. “Door de lockdown heb ik ze ook al een tijd niet meer gesproken en zien we elkaar alleen als we videobellen. Dus zo moeilijk was het niet om mijn zwangerschap verborgen te houden. Als de baby gezond ter wereld zou komen, zouden we het ze vertellen”, besloot Jennifer.

Zus op bezoek

Jennifers zus was echter plotseling in de buurt en besloot Jennifer te verrassen met een onverwachts bezoekje. “Ze kon overduidelijk zien dat ik zwanger ben en schrok zich kapot. Ze belde daarna meteen mijn ouders om het te vertellen. Ze vonden me allemaal een trut en dat er geen enkele goede reden kon zijn voor mijn acties.”

Preek

“Zoals ik al had verwacht hebben mijn ouders me nu meerdere keren gebeld om me de les te lezen. Ze vertellen me over dat het krijgen van een buitenechtelijk kind niet door de beugel kan en dat ik seks voor het huwelijk had moeten bewaren. Ze vinden dat deze zwangerschap een ‘straf’ voor me is. Ook delen ze dat het ze pijn doet dat ik hun kleinkind bij hen weg wilde houden. Ik vind het verschrikkelijk dat mijn ouders zo tegen me praten. Ik moet steeds huilen na zo’n gesprek, en ze blijven me maar bellen.”

Jennifer vervolgt dat ze zich verschrikkelijk voelt door de situatie. Ze vraagt zich af hoe ze weer een goede band kan krijgen met haar familie, maar geen idee heeft hoe ze dit zou kunnen aanpakken. Wat zou jij haar adviseren?

*Jennifer is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet ze haar verhaal onder de user name babyfamilymess.

Lees ook: Science says: dit is het ideale leeftijdsverschil in een relatie

Bron: Reddit | Beeld: Pexels