Opvoed-hack: hoe haarelastiekjes helpen bij een positieve opvoeding

haarelastiekjes positieve opvoeding

Inmiddels hebben honderdduizenden ouders wereldwijd de methode uitgeprobeerd

Het ouderschap is niet altijd even gemakkelijk. We willen onze kinderen allemaal graag een positieve opvoeding meegeven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De Amerikaanse Shauna Harvey deelt een life hack voor zo’n positieve opvoeding, waar je slechts vijf haarelastiekjes voor nodig hebt. Hoe dat precies werkt? Wij leggen het je uit!

Geduld verliezen

Kinderen zijn hartstikke leuk, maar af en toe kunnen ze het bloed onder je nagels vandaan halen. Als je kind niet wil luisteren, zich niet gedraagt of blijft zeuren, dan is het maar al te gemakkelijk om je geduld te verliezen. Als jij je dag niet hebt, is er al helemaal weinig voor nodig om de spreekwoordelijke emmer te doen overlopen. De Amerikaanse Shauna Harvey deelt een eenvoudige opvoed-hack voor meer positiviteit én waarmee jij makkelijker je geduld bewaart. Het enige wat je voortaan nodig hebt zijn vijf haarelastiekjes. Daarna zul je niet snel meer onnodig tegen je kind gaan schreeuwen of dingen zeggen waar je later spijt van hebt.

Vijf haarelastiekjes

In een Facebookpost deelt Shauna hoe dit precies werkt: “Ik draag vijf haarelastiekjes om één pols vanaf het moment dat ik opsta tot het moment dat ik mijn vierjarige zoon in bed stop.” Elke keer dat Shauna haar geduld verliest of onaardig is tegen haar zoon, verplaatst ze een elastiekje naar de andere pols. “Om het elastiekje weer terug te verdienen, moet ik vijf lieve en positieve dingen met mijn kind doen, zoals samen dansen, zingen, een boekje lezen of iets anders.” Een eenvoudige methode, die iedereen in zijn dagelijks leven toe kan passen.

Andere mindset

Door deze methode verander je je mindset, legt Shauna uit. Als het ware programmeer je je hersenen, door je bewust te zijn van negatief gedrag en hier een positieve actie tegenover te zetten. “Ik ben de laatste tijd af en toe behoorlijk gefrustreerd, omdat mijn zoon slecht luistert”, vertelt Harvey. “Het is soms om gek van te worden, maar dankzij deze hack lukt het me stukken beter om mijn geduld te bewaren.”

Proberen waard

Shauna is ervan overtuigd dat deze methode zal helpen om de relatie met haar zoon te verbeteren en zij is zeker niet de enige die hierin gelooft. Inmiddels hebben honderdduizenden ouders wereldwijd de opvoed-hack uitgeprobeerd. Als jij je herkent in de situatie van Shauna of je kunt om een andere reden snel je geduld verliezen, dan is dit zeker de moeite waard om eens te proberen. Zorg er wel voor dat je niet te strakke elastiekjes gebruikt, die kunnen je pols afknellen en dat willen we natuurlijk niet!

Lees ook: Nooit klaar: ‘Moederschap staat gelijk aan een 98-urige werkweek’

Bron: Ouders van nu | Beeld: Pexels