‘Ik weigerde een wieg van duizenden euro’s voor mijn zus te kopen’

wieg

‘Volgens haar en mijn ouders heb ik de babyshower nu verpest’

Maya* haar zus is zwanger van haar eerste kindje en zal binnenkort bevallen. Over een paar weken is de babyshower en haar zus heeft nog een wiegje nodig, dus besluiten Maya en haar ouders die voor haar te kopen. Omdat Maya in de medische wereld werkt en ze zo vaak moet werken, laat ze haar ouders wat uitzoeken. Totdat haar moeder een wieg uitzoekt die meer dan zevenduizend euro is. Maya weigert de helft te betalen en doet op Reddit haar verhaal.

Verwend

“Mijn zusje is zwanger van haar eerste kindje”, begint Maya haar verhaal. “Ze is altijd het lievelingetje geweest van mijn ouders. Ze betaalden altijd alles voor haar en is daardoor best verwend geworden. Ik vind het persoonlijk niet zo erg, ik hou van haar ondanks alles en ik ben blij dat ik heb geleerd zelfstandig te zijn.”

Roze

Haar zusje krijgt een meisje en wil graag een roze wiegje. Maya haar dochter sliep ook in een wiegje, die ze wel roze zou kunnen verven, dus wilde ze die cadeau doen. Haar zus wilde echter geen gebruikte wieg. Daarom stellen haar ouders voor om samen een nieuwe te kopen.

“Mijn moeder vertelde me dat ze de perfecte wieg had gevonden en dat ik alleen even de helft van het geld moest overmaken. Ik dacht dat dat een paar honderd euro zou zijn.” Maya schrikt als ze hoort dat haar helft zo’n 3,5 duizend euro is. “Ik vertelde haar direct dat ik dat echt niet ging betalen voor een wieg. Voor dat geld zou er een nanny bij moeten komen!”

Gezond verstand

Maya’s moeder probeert haar uit te leggen dat dit is wat haar zusje wil en dat ze het verdient. “Ik zei haar dat dit voor een baby is! Ik heb dit echt nog nooit gehoord. Ik zei dat ik dat niet ging betalen, waarop ze me egoïstisch noemde.” Maya’s moeder gaat door over dat ze dit wel even voor haar zus over kan hebben, aangezien ze een goed salaris heeft. “Ik zei dat niemand met gezond verstand dit over zou hebben voor een wieg, maar ja, als het op mijn zus aankwam, hadden mijn ouders nooit gezond verstand.”

Maya’s zusje komt achter de situatie en nu mag ze niet meer op de babyshower komen. “Ik vind het prima. Mijn andere broers en zussen staan achter me en gaan nu ook niet meer. Zij kregen namelijk ook de vraag of ze een belachelijke kinderwagen van tweeduizend euro wilden kopen. Mijn moeder en zus geven mij de schuld van het verpesten van haar babyshower.” Wat vind jij, heeft Maya gelijk?

*Maya is niet de echte naam van de persoon in dit verhaal. Op het forum deed de vrouw haar verhaal onder de naam Psychological-Law653.

Lees ook: Moeder boos op babysitter die haar instructies negeerde: ‘Ik weiger haar te betalen’

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels