Moeder boos op babysitter die haar instructies negeerde: ‘Ik weiger haar te betalen’

De moeder vraagt zich nu af of ze haar babysitter toch had moeten betalen

Het is altijd spannend om een nieuwe babysitter voor het eerst op je kinderen te laten passen. Gerda en Harmen namen onlangs een nieuwe babysitter aan, maar Gerda was allesbehalve blij met haar. Ze weigerde daarom om de babysitter te betalen, maar dat zorgt nu voor praatjes in het dorp. 

Oppas geregeld

Onlangs hadden Gerda en Harmen een avondje uit gepland en wilden de twee samen naar de bioscoop. Ze zouden in totaal drie uur weg zijn en hadden daarom een babysitter ingehuurd, zodat hun twee jongens van 6 en 4 jaar oud niet alleen thuis zouden zijn. “We hadden een post op Facebook gedeeld en een meisje, dat ik nu B zal noemen, had daarop gereageerd”, deelt Gerda op het forum Reddit. “B stuurde een berichtje en zei dat ze de baan wilde.”

Lijstje met wensen

De dame in kwestie vroeg om een tarief van 25 dollar per uur, per kind. Gerda en Harmen stemden in, maar daarvoor in ruil wilden ze wel dat de babysitter zich aan een lijstje met taken hield, zoals de kinderen vermaken, ze te eten geven (een boterham was prima), hun tanden poetsen en ze daarna naar bed brengen. “Mijn oudste moest om 8 uur ’s avonds in bed liggen en de jongste rond 7 uur ’s avonds”, lichtte Gerda nog toe. De babysitter stemde in met de eisen.

Ravage

Rond half negen kwamen Gerda en Harmen weer thuis, maar Gerda schrok van wat ze in huis aantrof. “Mijn jongens speelden op de bank, terwijl ze al lang in bed moesten liggen. Dit maakte me al een beetje boos, aangezien ik duidelijk op de lijst had geschreven op welke tijd ze naar bed moesten.” Maar wat Gerda daarna zag, maakte haar nog woedender. “De kinderen hadden voedselvlekken rondom hun mond en handen en er lagen snoeppapiertjes en papieren borden op de vloer en op de bank. Ook de helft van hun speelgoed lag op de grond en B keek niet naar hen om.”

Niet betalen

Gerda trof hun babysitter vervolgens in de keuken aan. Ze zat aan tafel op haar telefoon te scrollen. “Toen ze me binnen zag komen, keek ze op en vroeg ze of ik het geld voor haar had. Ik vertelde haar dat ik haar niet zou betalen, want ze had niets van mijn lijst gedaan. Ze had niet gewerkt en ze had niet voor mijn kinderen gezorgd.” Op haar beurt stelde de babysitter dat ze een bepaald bedrag hadden afgesproken, en dat ze haar best had gedaan, maar dat de kinderen niet naar haar wilden luisteren. “Ik schreeuwde dat ze mijn huis moest verlaten en ze vertrok zonder betaling.”

Verkeerd gehandeld?

Het incident met de oppas is inmiddels een aantal dagen geleden, maar Gerda begint zich nu af te vragen of ze juist heeft gehandeld. “Mijn kinderen gedragen zich niet altijd perfect en ik kan me voorstellen dat ze het B moeilijk hebben gemaakt. Ik voel me nu ook slecht, omdat andere moeders in de babysitter-groep hier nu ook over praten en ik denk dat geen enkele babysitter nu nog bij me wil oppassen.” Gerda vraagt zich daarom af wat ze nu het beste kan doen. Welk advies zou jij haar geven?

Gerda en Harmen zijn niet de echte namen van het stel. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de gebruikersnaam Spirited_Refuse_9211

Lees ook: Vrouw vraagt zich af: ‘Is het erg dat ik niet meer fulltime op mijn kleinkind wil passen?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Beeld: Reddit | Beeld: Yan Krukov (Pexels)