Onvoorstelbaar: twee derde van de kinderen schijnt te kleine schoenen te dragen!

kinderen kleine schoenmaat

Al die arme kinderen…

Als ouder weet je inmiddels wel dat je kinderen zo ongeveer elk half uur van schoenmaat wisselen. De voetjes van je kroost lijken te groeien als kool. Niet alleen dat, ook meten veel ouders de schoenmaat van kind op de verkeerde manier. Het gevolg? Maar liefst 65% van alle kinderen loopt dagelijks op veel te kleine schoenen.

Het loopt niet alleen vervelend, het kan ook nog eens gevaarlijk voor ze zijn.

Te klein
Informatieplatform BlitzResults voerde een onderzoek uit waarbij aan ruim 2100 ouders werd gevraagd wat de schoenmaat van hun kind was. Daarnaast werd ook gevraagd wat volgens de ouders de lengte van de voeten van de kinderen was. Vervolgens werden de schoenmaten van de kinderen opgemeten. Wat bleek? Bij 65% van de kinderen bleek dat ze veel te kleine schoenen aan hadden. Hiervan was zelfs bij 18% de schoenmaat maar liefst 2 maten (!) te klein.

Voetafwijking
Kleine kinderen kunnen soms nog moeilijk aangeven dat hun schoenen veel te klein worden. Naast dat het oncomfortabel zit voor het kind, kan het ook nog eens erg gevaarlijk voor ze zijn. Wanneer ze te lang op te kleine schoenen lopen is de kans aanwezig dat een kind een voetafwijking oploopt en hier kan hij de rest van zijn of haar leven last van hebben.

Op de website Ouders van Nu worden vier verschillende tips gegeven voor het vinden van de juiste schoenmaat voor je kind:

  • Voeten zijn bij bijna niemand even lang. Belangrijk is daarom om beide voeten op te meten, en de schoenmaat voor de langste voet aan te meten.
  • Per fabrikant en merk kunnen schoenmaten erg variëren. Laat de schoenen altijd goed passen door het kind en vertrouw niet zomaar in de schoenmaat.
  • Meet elke 2 maanden de voeten van je kinderen op, omdat ze harder groeien dan je zou denken.
  • Koop je nieuwe schoenen? Zorg dan dat er 1 centimeter ruimte overblijft aan de voorkant van de schoen zodat de voet voldoende ruimte heeft.

Lees ook: Déze kostenposten voor een trouwdag vergeet bijna iedereen in te calculeren!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Ouders van Nu  | Beeld: Pixabay