‘Mijn moeder is boos omdat ik mijn dochter niet naar haar vernoem’

moeder

‘Sindsdien heeft mijn moeder niet meer tegen me gesproken’

Mirthe* is al een poos zwanger van haar man Peter. Gelukkig heeft zij altijd een hele goede verstandsverhouding gehad met haar broers en zussen. Zij steunen haar door dik en dun tijdens de zwangerschap en hebben haar aangeboden om altijd te helpen als de baby er eenmaal is. Ten opzichte van haar moeder is dat een heel ander verhaal. Op Reddit lucht Mirthe haar hart.

Eerste kleinkind

”Mijn moeder en ik zijn altijd heel erg close geweest,” begint Mirth haar verhaal op Reddit. ”Ik heb haar meerdere keren gebeld om met haar te praten, maar ze reageert nooit op mijn telefoontjes. Ze laat weten dat ze ruim zes maanden in haar zwangerschap zit en dat ze in die tijd nog niks heeft gehoord van haar moeder. ”Ik vroeg mijn zus om met haar te praten, omdat ik alles al had geprobeerd en ze wel oma zou worden van haar eerste kleinkind.”

Geloof

”Later belde mijn moeder mij op met de vraag waarom ik mijn zus had gestuurd”, schrijft Mirthe. Ze was hier duidelijk niet over te spreken. ”Ik vertelde haar dat ze niet meer reageerde op mijn telefoontjes en dat ik zelfs naar haar huis ben gegaan om te praten, maar dat er niemand thuis was.” Op dat moment liet de moeder van Mirthe weten dat ze niet achter de zwangerschap stond. Het is volgens haar een zonde voor haar en voor Jezus, omdat Mirthe zwanger is geraakt voor het huwelijk. ”Ze werd kwaad en vertelde me dat ik te ver van mijn pad was geraakt en dat er geen weg meer terug was. Ik ben nooit gelovig geweest, maar ik heb het geloof altijd geprobeerd te respecteren.”

”Ja ik ben ook getrouwd omdat ik zwanger was, om mijn moeder te respecteren,” vertelt de vrouw. Ze probeerde kalm te blijven, omdat ze op goede voet met haar moeder wilde staan voordat de baby zou komen. ”Later heeft mijn moeder verteld dat ze mijn man nooit gemogen heeft en dat ze zich niet op haar gemak voelt bij mijn baby.”

Naam

”Een paar dagen later waren we allemaal op familiebezoek. Ik vierde samen met mijn broers, zussen en moeder de verjaardag van mijn vader, die een paar jaar geleden is overleden. Toen kondigde ik de naam van de baby aan.” Mirthe en haar man Peter hadden besloten om hun kind Isabel te noemen. ”Mijn moeder werd superboos en vertelde mij dat, aangezien zij voor het eerst grootmoeder zou worden, mijn dochter naar haar vernoemd moest worden.” Na de woedeuitbarsting van haar moeder, liet Mirthe weten dat zij geen zin had in drama aangezien haar moeder niets met haar dochter te maken wilde hebben.

Op Reddit laat Mirthe nu weten dat ze de naam Isabel hebben gehouden. Sindsdien heeft haar moeder niet meer tegen haar gepraat, terwijl ze meerdere malen geprobeerd heeft om contact met haar op te nemen. Dit leidde helaas allemaal tot een dood spoor. Vind jij dat Mirthe haar dochter had moeten vernoemen naar haar moeder?

*Mirthe is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de username Callie-0307.

Lees ook: ‘Mijn zus kan het niet hebben dat mijn peutertje haar niet aardig vindt’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels