‘Mijn schoonzus weigerde mijn zelfgebreide babydeken als cadeau’

De man zit krap bij kas en besloot daarom zelf een cadeautje te maken voor de babyshower

Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker om een babyshower te organiseren. Gasten komen dan niet met lege handen aan en schenken de aanstaande moeder en baby leuke cadeautjes. Omdat Robin het financieel niet breed heeft, maakte hij zelf een cadeau voor zijn schoonzus. Iets wat zijn schoonzus hem niet in dank afnam, en daar zit Robin nu behoorlijk mee in de maag. 

Krap bij kas

Het zijn financieel moeilijke tijden voor Robin, zo begint hij zijn verhaal op het forum Reddit. “Door financiële moeilijkheden ben ik momenteel blut”, deelt hij eerlijk. Vervolgens schrijft hij dat hij is uitgenodigd voor de babyshower van zijn schoonzus. “Ik had aanvankelijk geld apart gezet voor een mooi cadeau, maar ik moest het uitgeven aan onvoorziene kosten aan mijn auto.” Hierdoor had Robin geen geld meer voor een duur cadeau, dus besloot hij zelf iets moois te maken.

Zelf een cadeau maken

“Ik kan goed breien en had nog veel wol, dus ik had een babydeken gebreid voor mijn nieuwe nichtje. Ik kocht ook nog een paar kleine dingen, zoals een speen en een boekje met verschillende texturen.” Maar toen Robin de presentjes overhandigde, kreeg hij niet de reactie die hij verwachtte. “Ik gaf haar de deken en de andere cadeautjes. Mijn schoonzus was geïrriteerd en gaf me de deken terug, omdat het ‘de verkeerde kleur’ was.” De deken die Robin had gemaakt was donkerblauw en misschien geen typische meidenkleur, maar Robin ging niet bij de pakken neerzitten en besloot de deken aan een andere vriendin te geven die ook zwanger is. Maar daar hield het verhaal niet mee op.

Ander cadeau

“Een paar dagen later belde mijn broer. Mijn schoonzus was blijkbaar benieuwd naar wanneer ik hen een cadeau zou geven. Ik was overrompeld. Ik had ze toch al een cadeau gegeven? Een cadeau dat zijn vrouw had teruggegeven.” Maar dat was blijkbaar niet genoeg. “Omdat ik de oom ben, verwachten ze nog wat van me.” Robin vervolgt dat zijn schoonzus zijn eerder gegeven cadeaus niet vindt tellen, maar Robin kan zich simpelweg geen andere cadeautjes veroorloven. “Nu willen ze dat ik een groter cadeau voor ze koop, of dat ik nog een deken brei in andere kleur, maar het kost me een maand tijd om die te maken.”

Wat te doen?

Robin weigerde in eerste instantie om het te doen en nu negeert zijn schoonzus hem. Zijn broer vindt het een vervelende situatie, verontschuldigde zich dat hij het vroeg, maar hoopt toch dat Robin toegeeft aan de wens. “Ik heb geen idee hoe een babyshower normaal werkt. Ben ik echt onbeschoft als ik niet toegeef aan haar wens?”

Robin is niet de echte naam van de man. Op Reddit deelt hij zijn verhaal onder de gebruikersnaam 364goalsss.

Lees ook: Vrouw vertelt openhartig: ‘Ik wil mijn zwangere beste vriendin voorlopig niet meer zien’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Leah Kelley (Pexels)