‘Mijn vader wist dat hij corona had, maar kwam toch naar een verjaardagsfeestje’

vader coronavirus

Een jonge moeder is woedend omdat haar vader de gezondheid van het gezin op het spel heeft gezet

Iedereen is coronamoe en het virus leidt tot veel verdeeldheid in het land. Maar ook binnen sommige families kan de pandemie voor scheuren zorgen. Dat geldt ook voor de familie van Cecilia*. Ze is razend als haar vader op bezoek komt voor de verjaardag van haar jongste kind en besmet blijkt te zijn met het coronavirus.

Kleine kring

“Laatst hielden we een verjaardagsfeestje in kleine kring voor mijn jongste zoon”, laat Cecilia weten op de website Slate. “We wilden geen onnodig risico lopen en gingen ervanuit dat iedereen zich aan de coronaregels zou houden. Mijn vader was echter duidelijk ziek. Hij beweerde dat het een longontsteking was en dat hij antibiotica nam. Twee dagen na de verjaardag werd hij opgenomen in het ziekenhuis met COVID. Daarna bleek ook dat hij de dag voor het feestje al zijn reuk- en smaakvermogen had verloren.”

Risico gelopen

Cecilia vindt het ongepast dat haar vader langs is gekomen, ondanks de duidelijke symptomen. “Hij besloot dat hij op het feest moest zijn, maar zette daarmee de gezondheid van mij, mijn man en mijn kinderen op het spel. Ik ben woedend. Ik weet dat ik het gedrag van mijn ouders niet in de hand heb, maar wij draaien nu op voor hun gedrag. Ik zit nu thuis met woedende kinderen die niet naar school kunnen en een woedende man die weinig gedaan krijgt tijdens het thuiswerken, omdat we nu allemaal in quarantaine moeten.”

Weinig begrip

Cecilia wil haar vader graag confronteren, maar haar moeder vindt dat egoïstisch, nu hij in het ziekenhuis ligt. “Maar ik bel heus wel om te vragen hoe het gaat, zorg ervoor dat er boodschappen worden afgeleverd en doe wat ik kan doen. Hoe kan ik mijn vader verantwoordelijk houden, ook al wordt dat me niet in dank afgenomen?” Heb jij iets soortgelijks meegemaakt en kun je Cecilia advies geven?

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Ik heb ruzie met de moeder van mijn stiefdochter nadat ik haar wilde helpen’

Bron: Slate | Beeld: Pexels