Vrouw vertelt: ‘Ik noemde mijn man een curlingouder nadat hij onze dochter niet vertrouwde’

curlingouder

Haar man geloofde hun dochter niet nadat ze ontslag had genomen bij haar werk

“Curlingouders zijn ouders die net als bij de sport curling oneffenheden wegpoetsen op de weg van hun kinderen”, zo luidt de beschrijving op het internet. Erica* noemde haar man Frank zo, nadat hij hun dochter niet vertrouwde toen ze ontslag nam van haar bijbaan. Erica doet anoniem haar verhaal en vraagt om advies.

Meningsverschil

“Ik ben een huismoeder en mijn man is een rechercheur bij onze lokale politie. We hebben een 16 jaar oude dochter, genaamd Hannah”, begint Erica haar verhaal op het platform Reddit. “Hannah heeft een paar dagen geleden haar baan in een restaurant opgezegd. Mijn man wilde weten waarom en bleef haar onder druk zetten om te vertellen waarom ze ontslag had genomen. Hannah zei dat ze de reden niet wilde zeggen en hield vol dat het een simpel meningsverschil was tussen haar en haar manager, maar dat het nu voorbij was. Maar mijn man bleef zeggen dat hij een ‘voorgevoel’ had dat er meer aan de hand was dan zij liet blijken. En hij bleef maar zeggen: ‘Ik moet het weten, ik moet het gewoon weten.'” Erica zei dat hij het moest laten rusten, maar dat wilde hij niet.

Manager

Sterker nog, Frank belde naar het restaurant waar zijn dochter ontslag had genomen. “Hannah kwam gisteren overstuur thuis en vertelde dat haar voormalige manager haar had verteld dat haar vader contact met hem had opgenomen om de echte reden van haar ontslag te achterhalen”, gaat Erica verder. “Frank vroeg de manager of Hannah een ander verhaal had verteld of had gelogen, maar de manager bevestigde Hannahs verhaal. Hannah vond het niet kunnen dat mijn man contact met haar ex-manager had opgenomen om het te vragen, vooral nadat hij zich in eerste instantie had voorgesteld als een detective, wat de manager nogal bang maakte.”

Overdrijven

Erica legt uit dat Hannah haar vader ermee confronteerde en dat hij maar vond dat ze zich aanstelde. “Hannah confronteerde mijn man ermee en hij zei dat ze overdreef en dat hij als ouder bang was dat er iets anders aan de hand was. Ze begon te huilen en hij bleef haar vertellen dat ze overdreef en dat hij het recht had om ‘de feiten te onderzoeken en ze recht uit de mond van het paard te horen’. Hij zei geen sorry.”

Houding

Erica vond de houding van haar man onacceptabel. “Hannah rende huilend naar boven en ik verloor mijn geduld en vroeg hem of hij blij en trots was op zijn prestatie. Frank herhaalde dat hij bezorgd was en echt wilde weten of ze de waarheid sprak over de reden dat ze ontslag had genomen. Hij voegde eraan toe dat het geen kwaad kon om ‘navraag te doen en haar verhaal te bevestigen’ en dat Hannah er wel overheen zou komen. Ik zei: ‘Ik denk niet dat ze er ooit overheen komt dat haar eigen vader haar een leugenaar vond en haar niet vertrouwde’. Vervolgens deelde ik een sneer uit en vroeg ik: ‘Wat is er mis met jou dat je je eigen dochter niet vertrouwt?'”

Curlingouder

Frank wilde niets weten van het commentaar van zijn vrouw. Helemaal niet toen Erica hem een curlingouder noemde. “Ik vertelde hem botweg dat hij duidelijk problemen had en hulp nodig had met het zijn van een curlingouder. Hij wimpelde me af en zei dat we allebei dramaqueens waren en werd kwaad dat ik hem vertelde dat hij niet verbaasd moest zijn als Hannah een tijd boos op hem zou zijn”, aldus Erica. “Frank verweet mij dat ik hem een schuldgevoel probeerde aan te praten, omdat hij zich zorgen maakte om Hannah en dat ik hen tegen elkaar probeerde op te zetten. Hij voegde eraan toe dat ik juist net zo bezorgd om Hannah zou moeten zijn en was gekwetst dat ik hem een curlingouder noemde in plaats van een zorgzame ouder.”

Wat vind jij? Had Erica gelijk of stond haar man Frank toch in zijn goedrecht.

*Erika en Frank zijn niet de echte namen van de personen. Erika deelt haar verhaal op het anonieme platform Reddit onder de naam u_JuliaMorgan.

Lees ook: Familieruzie: ‘Mijn broer belde de politie op mijn bruiloft’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels