8 dingen die zwangere vrouwen beter niet kunnen doen

zwangere vrouwen
Veel zwangere vrouwen weten dit niet!

Er zijn dingen waarvan iedere zwangere vrouw weet dat ze dit niet mag. Alcohol, bijvoorbeeld, is erg slecht voor de foetus en dit is al jarenlang bekend. Ook roken en rauwe vis zijn niet gezond en laat dat vierde kopje koffie ook maar staan. Toch zijn er ook een hele hoop dingen die niet goed zijn voor jou en je ongeboren kind die veel zwangere vrouwen niet weten!

Je mag veel, maar doe wel voorzichtig.

1. Schoonmaken

Gebruik dit niet als excuus om niets meer schoon te maken, maar wees wel voorzichtig met schoonmaakmiddelen met mogelijk toxische stoffen. Wees vooral voorzichtig met ammoniak en bleekmiddel, dit is niet alleen ongezond maar kan je ook misselijk maken. Probeer een milder alternatief te vinden of vraag iemand anders het toilet schoon te maken. Spoel ook fruit en groenten goed af en kies voor biologisch om pesticiden te vermijden.

2. Roken

Iedere aanstaande mama weet dat je niet mag roken, maar wist je dat ook tweedehands rook erg schadelijk kan zijn voor je ongeboren kindje? Blijf dus uit de buurt van rokende vrienden en familieleden, want er zitten nog steeds 4000 soorten slechte stoffen in tweedehands rook. Ben je erg vaak aan het ‘meeroken’, dan kan dit zelfs een miskraam opleveren of schade aan de foetus in de vorm van een leerachterstand of gedragsproblemen. Onderzoekers maken zich zelfs zorgen om ‘derdehandsrook’, de achtergebleven nicotine op meubels in een huis waar is gerookt.

3. Te veel eten

Je hebt vast weleens de uitspraak ‘eten voor twee’ gehoord. Tuurlijk, je lichaam vraagt veel energie omdat jij een baby aan het maken bent. Maar dat betekent niet dat je letterlijk eet voor twee! Gemiddeld heb je 300 calorieën extra nodig om je ongeboren kind te voeden. Maar, dit moet natuurlijk niet uit chips en chocola komen, maar liever uit voedzame producten zoals groente, fruit en volkorenproducten.

4. Verven

Je staat waarschijnlijk te trappelen om de kinderkamer klaar te maken, maar laat het verven en behangen alsjeblieft aan iemand anders over! Blijf ook gerust uit de buurt. De stoffen in verf en lijm kunnen giftig zijn voor je ongeboren kind en zelfs miskramen veroorzaken. Neem dus het zekere voor het onzekere en blijf lekker uit de buurt.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2