8 dingen die zwangere vrouwen beter niet kunnen doen

 

5. De kattenbak verschonen

Kattenuitwerpselen kunnen toxoplasmose bevatten. Toxowatte? Toxoplasmose zijn kleine parasieten die de ongeboren vrucht aan kunnen tasten bij zwangere vrouwen, met een miskraam als gevolg. Vooral buitenkatten kunnen dit oplopen en meenemen, dus wees voorzichtig. En, goed excuus om tijdens je zwangerschap de kattenbak niet te verschonen, toch?

6. Hergebruiken

Als je een klein budget hebt klinkt het wellicht interessant om een tweedehands kinderzitje te gebruiken, gekregen van een familielid of vriendin. Een lief gebaar, maar kinderzitjes hebben een ‘houdbaarheidsdatum’. Na een aantal jaar zijn ze achterhaald! Daarnaast kan plastic afbreken en elastiek slap worden. Kies dus voor de veilige keuze en koop een nieuw exemplaar.

7. Zonnebank

Heerlijk, een zonnebankje? Leuk, maar beter niet als je zwanger bent. Je lichaam warmt erdoor op wat je ongeboren kind niet goed aankan. Als het te warm wordt in de baarmoeder kan dit een miskraam opwekken of je kind kan geboren worden met een hazenlip.

8. Jacuzzi, sauna en warm bad

Om dezelfde reden als de zonnebank is ook een warm bad, jacuzzi of sauna geen goed idee. Als je lichaamstemperatuur stijgt kan je ongeboren kind dit niet goed aan, temperaturen boven de 38 graden Celsius zijn niet goed! Bloed stopt met vloeien naar je baby waardoor deze in de stress kan raken. Hierdoor kan er een miskraam optreden.

Pagina 2/2

Lees ook: Deze babynamen zijn het meest in trek in 2018 tot nu toe

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Babygaga | Beeld: Unsplash