Barbie is veel gelukkiger met bijstandsuitkering: ‘Toen ik alles had was ik ongelukkig’

Barbie

Barbie: ‘Je wordt geleefd als je voor de televisie werkt’

Samantha ‘Barbie’ de Jong heeft een bijzonder turbulent jaar achter de rug, waarin ze scheidde van haar Michael en een pittige ruzie met manager Jake Hampel kreeg. Barbie zit nu in de bijstand en dat bevalt haar verrassend genoeg prima. Dat geld niet gelukkig maakt vertelt Barbie op de behandelstoel van plastisch chirurge Diana Gabriels, die video’s maakt waarin bekende Nederlanders vertellen over hun leven. Dit keer was het de beurt aan Samantha!

“Ik ben nu veel gelukkiger dan dat ik heel veel geld heb”, vertelt Barbie.

Gelukkiger
Tot voorkort leefde Barbie heel anders, ze had geld genoeg en en leefde een showbizzbestaan. De tijden van roem, rijkdom en villa’s zijn voorbij en de blondine moet het nu met een stuk minder doen. Toch vindt ze dat alles behalve erg. “Toen ik alles had, villa’s, geld, was ik zo ongelukkig. Nu kan ik mezelf zijn, de kinderen zijn gelukkig en ik kan de kleine dingen waarderen”, vertelt ze aan Diana Gabriels.

Geld verdwenen
Toch gaat haar leven nog niet over rozen. Ze heeft op dit moment een te groot huis dat ze eigenlijk niet meer kan betalen. . Haar ouders springen bij om de huur van duizend euro op te hoesten en ondertussen is ze opzoek naar een kleinere woning die ze wél zelf kan betalen van haar uitkering. De ruzie met haar manager Jake is ook nog gaande en het verdriet hierover zit diep. Ze vertelt dat ze vaak dingen ‘gratis’ moest doen, maar dat ze er achteraf achter kwam dat er tóch geld voor was betaald. Ze weet niet waar dat geld gebleven is, maar ze heeft er naar eigen zeggen geen cent van gezien.

‘Je wordt geleefd’
Barbie is vooral blij dat ze nu even rust heeft. De realityserie die ze samen met haar ex-man Michael van der Plas had is van de buis en daar is ze blij om. “Als je voor tv werkt, dan word je geleefd. Je moet soms dingen doen waar je niet achter staat. Sinds de realityserie is gestopt, voel ik me eigenlijk bevrijd”, vertelt de 28-jarige zichtbaar opgelucht.

Bekijk het hele gesprek hier:

Lees ook: Het nieuwe nummer van Anouk verrast iedereen: ‘ik heb het met jouw rotkop gehad’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Youtube | Beeld: videostill Diana Gabriels