Nieuwe Neftlixfilm doet erg denken aan Bird Box en A Quiet Place

De film lijkt de thrillerliefdesbaby van Bird Box en A Quiet Place

Fans van Bird Box en A Quiet Place was het vast al opgevallen dat de films wel wat van elkaar weghebben. In de eerstgenoemde film draagt men buiten altijd een blinddoek omdat zien gevaarlijk kan zijn en in A Quiet Place mogen de personages niet praten. Vond je beide films fantastisch? Dan zul je deze Netflix Original ook willen zien!

The Silence verschijnt 10 april op Netflix.

Verhaallijn

Net als in A Quiet Place worden de karakters in The Silence geteisterd door een plaag die afkomt op geluid. Om de enge wezens zo veel mogelijk te ontlopen, reist de familie Andrews af naar een andere rustige locatie die je doet denken aan de locatie in Bird Box, maar wanneer ze hier aankomen treffen ze een cult die heel andere plannen met hen heeft. Met name de 16-jarige Ally Andrews is voor hen interessant. Het meisje verloor op 13-jarige leeftijd haar gehoor, wat overigens ook weer overeenkomt met A Quiet Place. Hierin was het dochter Regan die ook niet kon horen.

Verschil

De film lijkt in eerste instantie veel gemeen te hebben met A Quiet Place en heeft een Bird Box-vibe. Maar wanneer de film eenmaal gaande is, blijkt het echt z’n eigen verhaal te zijn. Niet alleen heeft Ally haar gehoor niet meer, maar ze heeft ook verhoogde zintuigen, zo leest de synopsis van Netflix. De cult waar het gezin terecht komt is erg happig om haar krachten te exploiteren.

Cast

Voor de film wist Netflix Stanley Tucci te strikken voor een van de hoofdrollen. In de film speelt hij de vader van het gezin. De andere hoofdrol gaat naar Kiernan Shipka, zij speelt de 16-jarige Ally Andrews. “Ik heb vele sci-fi films als Transformers gemaakt, maar ik heb nog nooit iets als dit gedaan”, vertelt Stanley Tucci aan IGN. Dat het hem aan acteertalent niet ontbreekt mag duidelijk zijn: in 2010 werd hij genomineerd voor een Oscar. “The Silence is een combinatie van horror, thriller en drama”, licht Stanley nog toe.

Lees ook: Er komt een vervolg op de populaire Netflix-film Bird Box

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: IGN | Beeld: Videostill The Silence