Ilse DeLange vindt het ‘behoorlijk ongepast’ dat ze niet betrokken is bij Songfestival

Ilse DeLange

De zangeres was in 2019 medeverantwoordelijk voor de winst van Duncan Laurance 

Nog een paar nachtjes slapen en dan barst het Songfestival-spektakel los in Rotterdam. Dat het evenement dit jaar in Nederland plaatsvindt, is mede te danken aan Ilse DeLange. Dat de zangeres dit jaar nergens bij betrokken is, vindt ze dan ook ‘erg jammer’. 

Gegarandeerd succes

Het is inmiddels wel duidelijk dat Ilse DeLange zorgt voor gegarandeerd succes op het Songfestival. In 2014 behaalde ze met The Common Linnets, samen met Waylon, de tweede plaats. Hoewel we toen net naast de winst grepen, wat het in 2019 wel raak. Toen ging Duncan Laurence er, mede dankzij Ilse, met de hoofdprijs vandoor. Volgens Twan Huys is dan daarom extra gek dat Ilse na de winst van Duncan nooit meer is benaderd door het Songfestival en de Nederlandse delegatie. DeLange was dinsdagavond te gast bij College Tour, het programma dat Huys presenteert.

Niet gevraagd

“Ze hebben mij niet gevraagd om iets te doen”, onthult de zangeres lachend. Toch blijkt al snel dat ze er eigenlijk niet om kan lachen. “Ik vond het heel gek”, geeft ze toe. “We hebben met een heel klein clubje mensen iets neergezet, dat heeft het verschil gemaakt. Dan breng je het (het Songfestival, red.) thuis, dan is het zover en dan komt er letterlijk en figuurlijk een calm after the storm. Toen werd het heel stil.” Alleen al een kop koffie en de vraag: ‘zouden jullie iets willen doen?’, was voor Ilse al genoeg geweest. Waarom dat niet is gebeurd, weet ze niet. Wel vindt DeLange het “jammer” en “behoorlijk ongepast”.

Spijt van onthulling

“Ze vindt het eigenlijk heel erg, jammer en ongepast dat het niet gebeurd is”, vertelt Huys ook bij Radio Veronica. Ilse zelf heeft achteraf spijt van haar onthulling. “Ze was een beetje beschroomd dat ze het verteld heeft, ze wil helemaal niet lullig doen hierover en vond het eigenlijk stom dat ze het vertelde”, legt de presentator uit. “Eerlijk gezegd vond ik dat zelf niet, ik vond het heel goed dat ze daar openhartig over was en ook vertelde dat het teleurstellend is. Misschien zou iemand van het Songfestival daar nog eens goed naar moeten kijken.”

Lees ook: Chantal Janzen lacht spanning voor Songfestival eruit in hilarisch filmpje 

Bron: Shownieuws, College Tour | Beeld: Videostill College Tour