Marc van der Linden zou liegen over ontmoeting Queen Elizabeth

marc van der linden

De royalty-expert zou de hele ontmoeting bij elkaar hebben gephotoshopt

Met de dood van Queen Elizabeth stond ook iedereen die ooit maar iéts met de koningin te maken had gehad weer in de spotlight. Royalty-kenner Marc van der Linden wilde in dit rijtje niet ontbreken, en schreef daarom in zijn blad Royalty uitgebreid over een ontmoeting met de Britse koningin. Het enige probleem hiermee? Volgens kritische lezers heeft die ontmoeting nooit plaatsgevonden.

Ontmoeting met de Queen

In zijn artikel in de meest recente editie van het blad Royalty, schrijft koningshuis-expert Marc van der Linden uitgebreid over zijn ontmoetingen met de Britse koningin. “Met knikkende knieën gaf ik de Queen een slap handje”, kopte het artikel groots. En als bewijs prijkte daar een prachtige foto van Van der Linden die wijlen de koningin een hand geeft in een statige zaal van het Britse Buckingham Palace.

Photoshop

Maar die foto? Die is dus keihard genept, weet Yvonne Coldeweijer te melden via haar Instagram-account. Zo laat zij zien dat zowel de beelden van koningin Elizabeth als van Van der Linden uit andere foto’s geknipt zijn. Tegen de achtergrond van de bekende 1844-zaal in Buckingham Palace zijn Van der Linden en de Britse koningin vervolgens zó gephotoshopt dat het net lijkt alsof ze elkaars hand schudden. Maar dat kiekje is dus geen echte foto.

marc van der linden

Beeld: Instagram @lifeofyvonne

marc van der linden

Beeld: Instagram @lifeofyvonne

‘Een no go’

Met dit stukje Photoshop loopt het imago van de toch al omstreden royalty-kenner een flinke deuk op. “De kans dat jij de Queen hebt ontmoet is echt nihil, Marc”, schrijft Yvonne. “Dat je daarover liegt is één ding, maar een foto vervalsen als journalist zijnde…?! Echt een NO GO. Jij bent af.” Oeiii!

Van der Linden heeft zelf nog niet gereageerd op het akkefietje.

Lees ook: Bijzonder: dit is hoe historische prinsessen er vandaag uit zouden zien

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Mediacourant | Beeld: BrunoPress