Patty Brard openhartig over mentale gezondheid: ‘Waarom moest ik nou ineens huilen?’

Patty Brard

De 65-jarige presentatrice zat tegen een burn-out aan

Patty Brard staat stevig in haar schoenen, maar even ging het bijna mis. In de nieuwste editie van &C deelt de 65-jarige presentatrice dat ze bijna kampte met een burn-out. Dankzij een goed gesprek met haar arts, realiseerde Patty zich dat ze op de rem moest trappen.

Afspraak is afspraak

Patty ziet zichzelf als een echte doorzetter. Als ze een afspraak maakt, komt ze die dan ook altijd na. Ook als ze grieperig was – voor corona dan, hè – kwam ze netjes op tijd bij haar verplichting opdagen. Thuiszitten zat er voor de presentatrice niet in. Aan die instelling dankt de voormalig zangeres haar carrière, maar door die houding zat de La Brard ook bijna tegen een burn-out aan.

Interessant gesprek

“Afspraak is afspraak, vind ik”, zegt Patty stellig in &C. Toch lijkt ze hierop terug te komen. “Tijdens de lockdown had ik daar een interessant gesprek over met mijn arts. Zij zei: ‘Jij denkt dat alles op wilskracht kan, en dat klopt misschien voor de geest, maar voor een lichaam werkt dat anders. Ik ben blij dat je hier twee maanden vastzit, want je zit tegen een burn-out aan’.”

Eyeopener

Patty vond het gesprek met haar arts een bittere pil, maar het zette haar wel aan het denken. “Dat was absoluut een eyeopener, want ik had het zelf niet door. Het viel me wel op dat er van alles misging. Waarom moest ik nou ineens huilen? Waarom voelde ik me nou zo?” Patty beschouwt de lockdown dan ook als een gezonde reset voor haar lijf. “Dit keer trapte het coronavirus voor mij op de rem, maar de volgende keer zal ik dat zelf doen.”

Belang van balans

Patty neemt zich voor zich echt aan haar plan te houden. “Want met een uitgerust, gezond lichaam sta ik pas echt in mijn kracht. Die balans houden is makkelijker gezegd dan gedaan, want ik vind ook dat niemand leuker wordt van nietsdoen.”

Lees ook: Zo gaat het nu met Little House on the Prairie-actrice Melissa Gilbert

Bron: Showniews | Beeld: Videostill M