Sonja Bakker reageert op commotie rondom haar fitgirl-uitspraken

Sonja
Ze legt uit dat haar uitspraken lief bedoeld waren

Sonja Bakker haalde zich afgelopen maandag de woede van vele fitgirls op de hals. In een interview met Telegraaf-magazine Vrouw deed Sonja de uitspraak dat een vrouw zowel vanbinnen als vanbuiten ‘zacht’ moet zijn en dat ze ‘in de keuken hapjes moet maken’. Op social media lag de gewichtsconsulente behoorlijk onder vuur om deze uitspraken. Bij Omroep Max reageert Sonja op de fitgirlcommotie.

Volgens de 43-jarige blondine zijn haar woorden uit hun verband getrokken.

Heftige uitspraken
Sonja’s ouderwetse uitspraken deden maandag behoorlijk wat stof opwaaien. 
Zo vertelde de afslankexpert aan Vrouw wat ze vindt van de huidige fitgirl-trend. “Als ik een strak wasbordje heb en helemaal gespierd ben, denkt die man toch: hier kan geen kind meer uitkomen. Het is niet natuurlijk.” Sonja deed hier nog een schepje bovenop door te zeggen dat vrouwen in de keuken horen te staan. Op Twitter kreeg de consulente een behoorlijke veeg uit de pan over haar uitspraken.

Goede bedoelingen
Gisteren was Sonja bij Omroep Max om te praten over haar nieuwe kookboek Bella Italia. Hoewel er gezellig over haar boek werd gebabbeld, kon presentator Sybrand Niessen het niet laten om ook even te praten over het veelbesproken Vrouw-interview. “Jij hebt laatst geroepen: een vrouw moet zacht zijn. Wat bedoelde je daar precies mee?”, vraagt Niessen. “Ik kreeg de vraag: ‘Wat vind je van fitgirls?’ Dat zijn jonge meiden die heel veel sporten en biologisch en weinig eten”, legt Sonja uit. “Ik schrijf boeken voor volwassenen dertig- of veertigplussers die lekker in hun vel moeten zitten en van koken houden. Zij mogen gerust wel een klein buikje hebben. Ik bedoelde het juist heel lief”, licht de schrijfster toe over de uitspraken die volgens haar uit z’n verband zijn getrokken. “Ik zei dat vrouwen zacht mogen zijn. Ze mogen heus wel een klein beetje rond zijn.” Ook vertelde Sonja dat het vooral belangrijk is dat je lekker in je vel zit en dat je niet obsessief moet bezig zijn met afvallen.

Benieuwd naar het gehele fragment? Bekijk Sonja’s televisie-optreden hier vanaf 33:00 min.

Lees ook: heel slecht nieuws voor chocoladeliefhebbers…

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Max Vandaag | Beeld: videostill Max Vandaag