Zo is het om de persoonlijke assistente van een filmster te zijn

assistent-filmster

Het opent veel deuren, maar heeft ook zeker nadelen

De kans is groot dat je vroeger de film The Devil Wears Prada hebt gezien, waarin de hoofdpersoon de assistente is van een beroemdheid. Is zo’n baan in het echt net als in de film? Mia Brabham van Cosmopolitan ging in gesprek met een vrouw die de persoonlijke assistente van een beroemde filmster is. Ze vertelt over zowel de leuke als de minder leuke aspecten van haar baan.

In de schoot geworpen

“Iedereen die in de televisie- en filmwereld werkt, heeft op z’n minst gezegd een onregelmatig schema”, begint de vrouw haar verhaal. “Soms ben je maanden met een project bezig, om vervolgens overal afgewezen te worden en heel lang op zoek te zijn naar iets nieuws. Dit overkwam mij recentelijk ook: ik was productieassistente geweest bij een groot project en zocht iets anders. Via-via-via kwam ik in contact met de voormalig persoonlijke assistent van een bekende tv-persoonlijkheid. Hij deed een goed woordje voor me en ineens had ik de baan! Ik had al ervaring achter de schermen van die wereld, dus zo moeilijk kon deze baan niet zijn. Toch?”

Voordelen, maar ook medelijden

“Ik had ergens geen rekening mee gehouden. Als je zo’n beroemde baas hebt als ik, speel je als assistent echt een grote rol in hun dagelijks leven. Je bestelt niet alleen hun eten, maar je beantwoordt ook hun mail, reserveert hotelkamers voor ze onder een andere naam en rent de hele stad door op zoek naar verjaardagscadeaus voor hun beroemde vrienden. Bovendien besteed ik veel tijd aan de zorg voor de kinderen van mijn baas.”

Het is een erg bijzondere baan, vertelt ze. “Er zijn restaurants waar ik het volledige team ken, waardoor ik mijn baas via de keuken het restaurant in kan sneaken. Ook heb ik de sleutel van de achterdeur van het hotel waar mijn baas graag komt. Daarmee kan ik ervoor zorgen dat de fotografen niet doorhebben waar hij is en wat hij doet. Daar helpt hij zelf ook aan mee: hij heeft altijd een waterdicht plan, waardoor hij alleen buiten is om van deur naar deur te gaan. Hij leeft best wel een geïsoleerd leven. Dat vind ik soms moeilijk om te zien.”

Verwend kind

Toch heeft ze niet altijd medelijden met haar baas. “Het voelt vaak alsof ik voor een kind aan het zorgen ben, terwijl mijn baas toch echt volwassen is”, zegt ze. “Ik moet zijn lunch in hapklare stukjes snijden en sta elke ochtend naast zijn bed om hem wakker te maken. Laatst moest ik acht verschillende smoothies voor hem bestellen, omdat hij niet kon kiezen welke hij wilde. Hij nam een slokje van elke soort en gooide de zeven soorten die hij niet lekker vond weg, zonder een spier te vertrekken.” Soms moet ze zelfs eigenhandig zijn problemen oplossen. “Het is al meerdere keren gebeurd dat hij aan de diarree raakte op de set. Ik moest liegen en smoesjes verzinnen waarom hij laat was. ‘Sorry, ik heb de tijden door elkaar gehaald’, of ‘Sorry, hij heeft zich verslapen omdat ik hem niet wakker heb gemaakt.'”

Levenslessen

Het klinkt misschien als een horrorbaan, maar toch zijn er ook leuke dingen. “Ik mag vaak mee in privéjets, krijg heel dure dingen cadeau en heb contact met veel beroemde mensen”, zegt ze. “Ook heb ik een vreemde soort macht gekregen door deze baan. Alles wat mijn baas te weten komt, gaat eerst langs mij. Ik mag zelfs als eerste zijn scripts lezen. Bovendien is het stiekem best leuk om soms keihard ‘nee’ te zeggen tegen heel beroemde mensen die iets van hem willen. Hoewel ik dus met de nodige bullshit moet leren omgaan, weet ik zeker dat het me op de lange termijn veel oplevert.”

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay