Bruin geworden op vakantie? Zo hou je dat kleurtje veel langer en mooier vast

bruin kleurtje langer vast

Zo blijf jij langer en mooier bruin

Stiekem willen we allemaal wel een lekker zongebruind huidje. Zeg nou zelf: het ziet er ook heerlijk gezond uit als je melkflessen een beetje kleur krijgen. Toch is het wel belangrijk dat je op een verantwoorde manier gaat zonnen en je niet zonder enige bescherming gaat liggen bakken. Het grappige hieraan is zelfs dat dat averechts werkt. Als je deze tips volgt dan zul je veel mooier bruin worden en blijft die kleur ook veel langer mooi zitten. 

De sunkissed look is een eitje met deze tips.

Zonnebrandcrème

De eerste tip klinkt een klein beetje tegenstrijdig. Je zult je namelijk goed in moeten smeren met zonnebrand als je wilt dat dat kleurtje mooi lang blijft zitten. Dit doe je omdat je de huid beter een handje kunt helpen in het natuurlijke beschermingsproces. Als je dat niet doet, dan verbrand je sneller en ga je ook eerder vervellen. Dat vervellen is het laatste wat je wil als je je huid mooi bruin wilt houden. Je haalt hiermee het mooie gebruinde laagje huid weg en binnen no-time ben jij dan weer een stuk bleker.

Voeden

Na je vakantie kun je ook nog het nodige doen om je kleur langer vast te houden. Hiervoor moet je je huid vooral goed soepel en gehydrateerd houden. Dit doe je door ‘m goed te voeden. Smeer na het zonnen daarom altijd met aftersun om je huid die extra boost te geven en na het douchen kun je op een vochtige huid het beste even een lotion smeren. Hierdoor sluit je het vocht in en hydrateer je de huid beter.

Wil je dat je bruine huid veel langer bruin lijkt? Kijk voor die tip snel op de volgende pagina.