Ruimte besparen in je kast? Hang je truien op deze manier op

truien

Zo bespaar je een hoop kastruimte

De meeste mensen hebben hun truien op een stapeltje in de kast liggen. Dat is ook niet zo gek, want vaak zijn ze te zwaar om op te hangen of raken ze uit vorm door de hanger. Toch is liggend ook niet altijd ideaal, omdat het veel ruimte in je kledingkast inneemt. Gelukkig hebben wij een goede tip voor je om ruimte te besparen. Zo heb je meer plek voor andere kleding!

Truien ophangen

Je truien ophangen, terwijl ze hun vorm behouden én je tegelijkertijd ruimte bespaart in je kledingkast? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch is het mogelijk als je als volgt te werk gaat:

  1. Gebruik een kledinghanger waar een verticaal stuk aan zit (waar je normaal gesproken een broek overheen hangt) en hang de trui hier overheen;
  2. Pak de rechtermouw, vouw hem over het midden en van je af;
  3. Pak de linkermouw en vouw deze ook over het midden, maar dan naar je toe;
  4. Doe dit met alle truien in je kast en voila! Je hebt enorm veel ruimte bespaard.

Niet alles opvouwen

Naast truien zijn er nog veel meer dingen waarbij we geneigd zijn om ze op te vouwen. Toch is dat niet altijd de beste keuze. Neem handdoeken. We hebben ze het liefst zo zacht mogelijk – en daar helpt opvouwen absoluut niet aan mee. Handdoeken kun je veel beter oprollen voor een zacht effect. Zo kunnen ze beter ‘luchten’, want anders worden ze dus hard.

Lees ook: Vreemde, maar handige lifehack: een schaaltje rijst in je kledingkast

Bron: Margriet, PureWow | Beeld: iStock