Dít DIY-gezichtsmasker past bij jouw specifieke huidprobleem!

gezichtsmasker

Een op maat gemaakt gezichtsmasker!

Heb je last van een droge, gevoelige, vette of doffe huid? Een gezichtsmasker kan jou dan precies die oppepper geven die je nodig hebt. En hoe leuk is het als je dat huidmasker heel makkelijk zelf kunt maken met alleen maar natuurlijke ingrediënten?

Dit huidmasker past precies bij jouw huidtype.

Droge huid
Vooral in de winter hebben veel mensen last van een hele droge en trekkerige huid. Dit komt door de kou en de temperatuurveranderingen wanneer je telkens van binnen naar buiten. Een goed masker waarmee je je huid kunt hydrateren bestaat uit het vruchtvlees van 1 avocado, 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel honing. Doe alles in een schaaltje, prak het goed door elkaar en laat intrekken op je gezicht. Spoel goed af.

Doffe huid
Valt je huid de laatste tijd een beetje grijs uit door gebrek aan zon en kun je wel een beetje kleur gebruiken? Dan is de banaan jouw vriend. Je maakt een masker met banaan door een halve banaan in een kommetje te prakken en te mengen met 1 eetlepel honing en 1 eetlepel sinaasappelsap. Breng aan op je gezicht, laat een kwartiertje inwerken en spoel dan goed af met lauwwarm water.

Gevoelige huid
Reageert jouw huid altijd overdreven op prikkels van buitenaf? Dan heeft deze het waarschijnlijk in de winter zwaar te verduren. Breng je huid tot rust met een masker van 1 eetlepel yoghurt, 1 theelepel cacao en 1 theelepel honing. Verdeel over je gezicht, laat enkele minuten zitten en spoel goed af met lauwwarm water.

Vette huid
Last van een vette huid? Dan heb je meer kans op het krijgen van onzuiverheden. Een vette T-zone kan verholpen worden door middel van een masker met 1 banaan, een halve theelepel baking soda en een halve theelepel kurkuma. De vitamine A in de banaan stimuleert celvernieuwing en de baking soda zorgt ervoor dat overtollig talg wordt opgenomen.

Lees ook: Met deze 4 tips krijg jij een schitterende huid

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay