Gezichtsmaskertje opdoen? Voorkom dat je deze veelgemaakte fout maakt

gezichtsmasker
Een expert vertelt dat veel mensen een gezichtsmaskertje verkeerd gebruiken

Een gezichtsscrub om de huid te ontdoen van dode huidcellen, een lotion om ervoor te zorgen dat je huid blijft stralen en een gezichtsmaskertje voor wat extra vitaminen zijn voor veel vrouwen (en inmiddels ook mannen) vast prik wanneer het aankomt op gezichtsverzorging. Maar gebruik je die tig verzorgingsproducten eigenlijk wel juist? Een expert vertelt dat veel mensen gezichtsmaskers verkeerd gebruiken.

Ook wij maakten ons hier schuldig aan.

Intrekken

Het gebruik van een gezichtsmaskertje lijkt eigenlijk wel kinderspel. Als het een sheet mask is, deponeer je het gewoon op je gezicht en als het een kleimasker is of anders smeersel dan smeren we het gewoon uit. Laten intrekken en afspoelen. Klaar. Maar het blijkt een preciezer werkje te zijn dan dat.

Verkeerd gebruik

Aan Cosmopolitan vertelt Celebrity Facialist Sarah Chapman wat een veelgemaakte fout is wanneer het aankomt op gezichtsmaskers. Veel mensen negeren de instructies die bij een gezichtsmasker geleverd worden en laten het maskertje zo lang zitten als ze zelf denken dat nodig is. “Het is erg belangrijk dat je je precies aan de tijd houdt die op het masker aangegeven staat”, zo vertelt Sarah. “Het masker werkt namelijk alleen voordelig zolang het masker vochtig is.”

Gevolgen

“Wanneer het masker droog wordt, zuigt het masker juist vocht en vitaminen uit je huid in plaats van het hydrateren van de huid”, vertelt de deskundige. Het is daarom erg belangrijk dat je een masker niet langer op je huid laat zitten dan is aangegeven op de verpakking.

Lees ook: Vergeet de dure scrub of gezichtsreiniger: Kate Middleton gebruikt een ouderwetse oplossing voor een stralende huid

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash