Dit is waarom je shampoo na een tijdje niet meer zo goed werkt

shampoo

Wanneer je eindelijk de perfecte shampoo hebt gevonden…

Ieder haartype van elke vrouw is weer anders. Daarom voelt het ook vaak als een openbaring voor elke vrouw wanneer ze eindelijk de juiste shampoo en/of conditioner hebben gevonden voor haar haartype. Na de eerste paar wasbeurten merk je vrijwel direct verschil; zacht, glanzend haar en de juiste hoeveelheid volume. Toch merk je vaak dat na een bepaalde periode de shampoo toch niet meer zo goed werkt als in het begin.

Medicatie
En dat is ook niet heel gek, want er is nu een verklaarbare reden voor. Het schijnt namelijk dat haar na een bepaalde tijd immuun kan worden voor de werking van een shampoo. Mezei Jefferson van L’Oréal legt uit dat de werking hiervan vergelijkbaar is met medicatie. Wanneer je hoofdpijn hebt en een paracetamol inneemt, zal de pijn verdwijnen. Maar neem je vaker een paracetamol tegen pijnen, dan bestaat de kans dat één pilletje niet meer voldoende werkt.

Minder effectief
Datzelfde geldt voor shampoo. Op een gegeven moment neemt de hoofdhuid bepaalde chemische stoffen, die de werking van de shampoo zo goed maakt, niet meer goed op. “Net als de rest van je lichaam kan je immuun worden voor chemische stoffen, zoals die in shampoo”, legt Mezei uit. “Hierdoor werkt je shampoo niet effectief meer na een tijdje.” Wat je het beste kan doen? Elke maand van shampoo wisselen zodat je haar niet gewend raakt aan één bepaalde formule. Snel maar op zoek naar een tweede shampoo die nét zo goed werkt als je favoriet?

Lees ook: Dit zijn de fouten die we bijna allemaal maken als we onze haren wassen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash