Heftig: mannen laten botten breken om aan dates te komen

botten breken dates

Er is een nieuwe trend op cosmetisch gebied

Van een prikje botox of een ooglidcorrectie kijken we inmiddels allang niet meer op. Maar de nieuwste trend voor mannen op cosmetisch vlak is wel een hele bizarre. RTL Boulevard meldde deze week dat steeds meer mannen bereid zijn om hun botten te laten breken om zo bijvoorbeeld een strakkere kaaklijn te krijgen. 

Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan de ingreep.

Dates scoren

De New York Times schrijft in een artikel hoe mannen elkaar op fora als tip geven om de botten in hun gezicht te laten breken. Alles om knapper te worden en gemakkelijker te kunnen scoren op liefdesgebied. De mannen op de fora bewerken zelfs elkaars foto’s om te laten zien wat er volgens hen mogelijk is op cosmetisch gebied. De foto hierboven geeft een indruk van hoe dat eruit zou kunnen zien na een operatie.

Onrealistisch

Plastisch chirurg Felicia Smits is zeer sceptisch over de ingreep. ”De mannen dromen ervan dat ze in het perfecte plaatje passen qua verhoudingen, met een stevige kaaklijn, mooie neus en goed voorhoofd. Ze willen echt een meer mannelijk uiterlijk”, zegt ze tegen RTL Boulevard. Hun verwachtingen zijn onrealistisch, denkt Smits. ”Ze stellen ontzettend hoge eisen. Ze denken dat ze door de esthetische verbetering totaal veranderen.”

18.500 euro

Aan de ingrijpende behandeling hangt een flink prijskaartje. Voor de ingreep, waarbij de botten in het gezicht worden gebroken om zo de vormen van het gelaat blijvend te veranderen, leg je maar liefst 18.500 euro neer. In RTL Boulevard vertelt Leco dat hij dit een lastig onderwerp vindt. Want hoewel plastische chirurgie bij mannen enorm veel aan populariteit heeft gewonnen, wordt er nog niet veel over gesproken. Leco vindt het daarom wel een goed idee om informatie te geven over wat er allemaal mogelijk is.

Risico’s

Maar tegelijkertijd zit er ook een keerzijde aan, legt hij uit. ”Wat ik belachelijk vind is, dat als jij je onzeker voelt en niet lekker in je vel zit, dat je dan je gezicht laat verbouwen. Alleen om meer succes te hebben bij vrouwen of op de werkvloer. Daar geloof ik niet in.” Leco heeft zelf een aantal fora bekeken waarop de extreme adviezen gedeeld worden over het breken van botten. ”Informatie geven over de mogelijkheden op dit gebied voor mannen is heel goed. Maar nergens wordt gesproken over de risico’s.”

Kijk het hele fragment van RTL Boulevard hier terug.

Lees ook: Eigen keus of onjuist: vrouw laat zich steriliseren zonder met partner te overleggen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard, LINDA | Beeld: Videostill RTL Boulevard