10 manieren om bijna ongemerkt extra calorieën te verbranden

calorieën

Dit is goed te doen!

Is het jouw goede voornemen om net wat strakker in je vel te zitten? Dan zul je daarvoor de ongezonde, vette snacks moeten laten staan en wellicht wat extra moeten bewegen. Je hoeft heus niet elke dag de sportschool in te duiken om calorieën te verbranden. Door de volgende dingen te doen, ben je al goed op weg.

Dit is goed vol te houden.

15 minuten eerder opstaan

Niet iedereen heeft de tijd om regelmatig in de sportschool te staan. Een kwartier eerder opstaan is echter iets wat veel makkelijker te doen is. Start je dag met een paar push-ups, squats en met een plank. Je start de dag actief, waardoor je calorie-verbrandingsproces daar de hele dag baat bij heeft. Ook kun je de gratis 7-Minute work-out app downloaden.

Verander het reizen naar je werk

Vaak willen we ’s ochtends zo snel mogelijk op het werk zijn als we eenmaal onderweg zijn. Probeer dit toch te veranderen. Ga je met de auto naar het werk? Probeer de auto dan minder dichtbij de ingang te zetten of om zelfs de fiets te pakken als de afstand het toelaat. Fiets of loop je altijd? Ga nog een extra stukje om. Deze kleine beetjes helpen al!

Neem de trap

Als je op de zevende etage werkt, klinkt het als een behoorlijke uitdaging om altijd met de trap naar boven te lopen in plaats van de lift te nemen. Kies er toch vaker voor om de trap te nemen. Kies er desnoods voor om alleen steeds naar beneden te gaan met de trap.

Lachen maar!

Alle beetjes helpen! Hoewel je met lachen niet bar veel calorieën verbrandt -1,3 calorie per minuut- is het toch weer iets. Bovendien voel je je een stuk beter als je regelmatig lacht.

Lees nog meer manieren op meer calorieën te verbranden op de volgende pagina.

Pagina 1/2