Aha! Hierdoor krijg je soms tranen van geluk

tranen

Wij geven je 4 redenen!

Tranen associëren we vaak met verdriet. En dat is natuurlijk logisch, want vaak huilen we als we pijn voelen. Maar tranen hoeven niet altijd geassocieerd te worden met negatieve gedachtes. Zo wordt er ook veel gepraat over ’tranen van geluk’. Maar wat zijn tranen van geluk eigenlijk, en waardoor krijgen we ze? Wij leggen het je uit.

Tranen van geluk

We hebben het allemaal wel een keer meegemaakt: tranen van geluk. Op het moment dat je tranen van geluk ervaart, voel je je heel erg blij en gelukkig. En hoe gek het eigenlijk ook is, tranen horen hierbij. Ja, ook als je alleen maar positive vibes ervaart. Maar waar komen deze tranen nou eigenlijk vandaan? Een onderzoek uit 2018 laat zien dat 68 procent wel eens heeft gehuild van geluk. Het is dus volkomen normaal!

Onderdrukte gevoelens

Als eerst heb je waarschijnlijk last van onderdrukte gevoelens. Gevoelens die je dus nog niet hebt kunnen uiten. Als je dan in een positie zit waar je een heleboel geluk ervaart, stromen die tranen er natuurlijk uit. Ook als je ergens nog verstopte ‘verdrietige’ gevoelen hebt, kunnen die er tijdens happy tears ook uitkomen. Best een opluchting, toch?

Kalmeren

Daarnaast helpen tranen van geluk je bij het kalmeren van je lichaam. In deze soort tranen zitten namelijk een heleboel stresshormonen en bepaalde eiwitten. Een en een is twee, wat dus betekent dat je deze stresshormonen vrijlaat als jij je tranen laat lopen. Meer rust voor je lichaam én een positieve mood! Wie wil dat nou niet?

Kwetsbaar

Ook laten tranen je kwetsbaarheid zien. En dan maakt het niet uit of dit nou tranen van geluk, of tranen van verdriet zijn. Door je kwetsbare kant te laten zien, zullen er altijd mensen zijn die er voor je zullen zijn. Tranen kunnen er dus voor zorgen dat je sneller in contact raakt met mensen. Eigenlijk best fijn, toch?

Emoties

Tranen van geluk leren je ook omgaan met hele heftige emoties. Als je huilt, gooi je al je ‘vastzittende’ emoties eruit. Dat weten we natuurlijk allemaal. Maar dit geldt ook als je tranen van geluk hebt. Tranen blijven nou eenmaal heel erg overweldigend, en dat is oké. Let it go! En je zult zien dat je al snel lekkerder in je vel zit.

Lees ook: Ga je binnenkort trouwen? Dan mag een trouwjurk of trouwpak niet ontbreken

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Ze | Beeld: Pexels