Zoveel calorieën verbrand je dus met een kwartiertje douchen

douchen
Hier doen wij ons voordeel mee

Het is algemene kennis dat je in de sportschool calorieën verbrandt wanneer je flink je best doet. Echter gaat je lichaam gewoon door met het verbranden van calorieën wanneer je niet-actieve dingen doet. Jep, ook wanneer je plat ligt op de bank en een serietje kijkt verbrand je calorieën. Hetzelfde geldt voor douchen en hiermee verbrand je zelfs meer dan je denkt.

Douchen is toch veel leuker dan naar de sportschool?

Douchen
Na een stevige workout belonen we onszelf vaak meteen met een heerlijke douche. Oké, soms proppen we nog snel wat eten naar binnen om het brommende monster in onze buik te sussen, maar daarna is het echt tijd om onder die warme straal te springen. Dat sporten is hartstikke goed voor je, maar van je eigen zweetlucht word je nu niet bepaald blij. Gelukkig helpt een douche je om weer lekker fris te ruiken. Daarnaast komt er nog een andere leuke bijkomstigheid bij het douchen: je lichaam gaat dan nog lekker door met het verbranden van calorieën.

Kwartiertje douchen
Volgens Shake That Weight verbrand je meer calorieën onder de douche dan je wellicht dacht. Ons lichaam verbrandt ook in ruststand en tijdens niet heel intensieve activiteiten calorieën en douchen is daar een mooi voorbeeld van. Je verbrandt hiermee bijna 250 calorieën per uur. Niet zo gek, toch? Sta jij een kwartier onder de douche? Dan verbrand je 62 calorieën.

Föhnen
Na het douchen ben je natuurlijk een natte haardos rijker. Geen zin om te föhnen? Dan motiveert het volgende je misschien: met het drogen van je haar verbrand je namelijk ook best een leuk aantal calorieën. 15 minuten föhnen zorgt ervoor dat je 39 calorieën verbrandt. Een kwartier douchen en een kwartier je haar drogen zorgen er dus al snel voor dat je 100 calorieën verbrandt. Helemaal niet zo gek, toch? 

Lees ook: Dit zijn de redenen waarom je maar niet afvalt ondanks dat je keihard sport

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Shake that weightBeeld: Pexels