Wow! Heel veel vrouwen liegen over wat (en hoeveel) ze aten tijdens de feestdagen

feestdagen

Lieg jij ook over wat je allemaal gegeten hebt tijdens de feestdagen?

De feestdagen zijn voorbij en dus is het weer tijd om de balans op te maken. Als je weer op je werk komt vraagt iedereen altijd wat je gegeten hebt en dat blijkt een punt van schaamte te zijn. We vertellen namelijk liever niet wat we allemaal naar binnen werkten tijdens de feestdagen. 

Maar liefst tien procent van alle Nederlandse vrouwen schaamt zich voor hun eetgedrag.

Tot 35 jaar
Vooral vrouwen van onder de 35 jaar hebben veel spijt van wat ze allemaal aten tijdens de feestdagen. Maar liefst 30 procent van de vrouwen is naderhand niet eerlijk over de hoeveelheid die ze hebben geconsumeerd, dit blijkt allemaal uit onderzoek van AD Koken & Eten en 24Kitchen. Wat wel opvallend is, is dat oudere vrouwen over het algemeen veel minder bezig zijn met wat ze eten. Zes procent van de vrouwen boven de 65 jaar zegt te liegen over het eten uit schaamte.

Chocolade
Vooral de hoeveelheid chocolade die we hebben gegeten, stuit ons nog weleens tegen de borst. Maar liefst 58 procent van de vrouwen had liever een deel van de chocolade laten staan. Ook kerstkransjes en -snoep (51 procent) en pepernoten en taaitaai (43 procent) laten we voortaan liever staan. Achja… volgende kerst weer een k(r)ans.

Lees ook: Te veel gegeten? Zo kom je binnen 30 seconden van dat opgeblazen gevoel af!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere