De 7 grootste ondergoed-fouten die bijna iedere vrouw maakt

ondergoed-fouten

Deze fouten doen niet veel goeds voor de gezondheid down under

Wij vrouwen hebben allemaal een andere voorkeur als het gaat om ondergoed. De één is dol op boxers terwijl de ander zich het liefst in een kleine string hijst. Welke vorm dan ook: er zijn een aantal dingen waar je op het gebied van ondergoed écht rekening mee moet houden. Deze ondergoed-fouten maakt bijna iedere vrouw – en doet de situatie daarbeneden alles behalve goed. 

1. Je draagt een te kleine maat

Ai, zit je ondergoed iets te strak? Pas maar op. Indien de stof te strak zit, bevindt je vagina zich in een broeierige omgeving. Hierdoor liggen dingen als irritatie, schimmelinfecties of jeuk al gauw op de loer.

2. Je kiest niet de juiste stof

De stof van het ondergoed dat je draagt is enorm belangrijk. Probeer voor katoen of andere natuurlijke stoffen te kiezen. Vind je dit niet mooi? Check dan of het kruis in je ondergoed van katoen is en bewaar de synthetische of kanten varianten voor speciale momenten.

3. Je draagt altijd een string

Ben jij gek op strings en ligt er vrijwel niets anders in jouw ondergoedlade? In de meeste gevallen ervaren vrouwen hier geen problemen mee, maar is de situatie daar beneden gevoelig? Wissel de boel dan eens af met losse slips of boxers. Bacteriën nemen in een string de vrije loop – van voor, naar achter en weer terug.

4. Je negeert afscheiding

Dames, vergeet het niet: check altijd je ondergoed. Afscheiding is hartstikke normaal, zolang het een wit- of doorzichtige kleur heeft. Merk je dat jouw afscheiding groen of grijs van kleur is, of een korrelige textuur bevat? Bezoek in dat geval een huisarts. Dit zou namelijk kunnen wijzen op een schimmelinfectie – wat iedereen kan overkomen én goed te behandelen is.

5. Je slaapt met ondergoed aan

Slaap jij regelmatig met je ondergoed aan? Breng hier dan eens verandering in. Het slapen zonder ondergoed doet de situatie daar beneden namelijk veel goeds. Het zorgt er letterlijk en figuurlijk voor dat de boel kan ‘luchten’. Dingen als jeuk, irritatie of vaginale schimmel zullen hierdoor minder gauw opspelen.

6. Je loopt nog uren in je sportoutfit

Heb je gesport en flink gezweet? Wissel dan gauw van ondergoed. Wanneer je hier te lang mee wacht bevindt je vagina zich te lang in een warme, broeierige en niet frisse omgeving. Hierdoor ligt irritatie al gauw op de loer. Heb je niet de mogelijkheid om zo snel van ondergoed te wisselen? Kies dan voor een katoenen variant.

7. Je wast je ondergoed niet op de juiste manier

Volgens onderzoekers wordt je ondergoed bij een ‘gewoon’ wasje lang niet altijd schoon. Bacteriën worden pas gedood wanneer je je wasmachine op een hete stand zet. Daarnaast is het verstandig om je ondergoed in de droger te drogen. Ook hier worden namelijk nog veel bacteriën gedood. Merk je alsnog dat je vaak last hebt van jeuk of irritatie? Probeer sterk geparfumeerd wasmiddel of wasverzachter te vermijden.

Lees ook: 9 fitnessfouten die je moet voorkomen

Bron: The Healthy | Beeld: Unsplash