Kamerplant langer in leven houden? Geef je groene vriend een naam

plant naam

Het schijnt echt te helpen

Je kunt nog wel zo blij zijn met je kamerplanten, het in leven houden van die groene vrienden is een heel ander verhaal. De één heeft elke dag een scheut water nodig, de ander om de week en ga zo maar door. Ben jij niet gezegend met een paar groene vingers en kun je wel wat tips gebruiken? Begin gelijk en geef je groene vriend een naam.

Geen grapje

Je plant een naam geven? Ja, echt. Door die groene kamerplant een eigen naam te geven, zullen jij en plant meer verbonden zijn met elkaar. Door een vader- of moedergevoel voor je eigen plant te creëren, zal je ‘m minder snel vergeten. Je geeft je plant simpelweg meer aandacht. En voilà, wedden dat-ie nu ook langer in leven blijft?

Lekker zingen

Heb je inmiddels al je planten een naam gegeven? Vergeet Laurens de bananenplant, Kitty de cactus en Wim de Aloë niet af en toe te verwennen met een paar hoge noten. Het zingen voor je plant zorgt ervoor dat-ie extra zuurstof krijgt, waardoor je groene vriend nog beter gaat groeien. En is het kwaad al geschied? Met deze tips breng je een dode plant weer in leven.

Lees ook: Deze kamerplanten doen het prima op de donkere plekken in je huiskamer

Bron: Women’s Health | Beeld: Pexels