Last van hoofdpijn? Probeer dan dít gekke trucje met een potlood eens!

hoofdpijn potlood

Een potlood helpt je zo van je hoofdpijn af

Iedereen heeft er wel eens last van, die drukkende en stekende hoofdpijn. Soms lijkt er maar geen einde aan te komen en wil je er alles aan doen om van die vervelende pijn af te komen. Een aspirine lijkt ook niet altijd te werken. Maar misschien dat dit handige trucje met een potlood de hoofdpijn wél kan verhelpen.

Een potlood? Ja, echt! Dit trucje helpt je in twee minuten van je hoofdpijn af.

Potlood

Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door stress, angst, vermoeidheid of een emotionele bui. De spieren in je gezicht, je hoofdhuid, nek en kaak trekken dan samen.  Het gevolg? Een zeurderige pijn, meestal rond je slapen. Maar gelukkig ben je er met slechts een potlood zo vanaf. Zodra je de hoofdpijn op voelt komen, plaats je een potlood in de breedte tussen je tanden. Houd gedurende twee minuten op zijn plek met behulp van je tanden en lippen. Doe dat voorzichtig en zonder te bijten.

Kaken aanspannen

Soms span je (on)bewust de spieren van je kaak aan en zet je je kaken en tanden te stevig op elkaar. Dat kan leiden tot die vervelende hoofdpijn. Met een potlood of pen tussen je tanden kunnen je kaakspieren ontspannen waardoor de oorzaak van de hoofdpijn wordt weggenomen.

Lees ook: Onderzoek: mensen met dít werk hebben de meeste kans op een depressie of burn-out

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels