Ehm, wat? Zó zou je ervoor zorgen dat je menstruatie korter duurt

korter

Een menstruatie die korter duurt: het kan!

De maandstonde, opoe op bezoek, de vlag hangt uit; allemaal synoniemen voor iets waar elke vrouw een hekel aan heeft: ongesteld zijn. Hormonen, buikpijn en vreetkicks beheersen je leven een week en als je pech hebt langer. Toch is het iets waar je maandelijks weer mee moet dealen, het is nu eenmaal niet altijd gemakkelijk om een vrouw te zijn! 

Volgens doktoren is er echter een manier om je menstruatie korter te laten duren, en het is nog leuk ook.

Sport
Het is misschien niet iets waar je direct zin in hebt als je ongesteld bent, maar het zou je menstruatie verkorten: sport! Sporten en intensief bewegen is heel goed voor je cyclus doordat het je bloed sneller doet stromen en dit zou het menstruatieproces versnellen. Het is wetenschappelijk bewezen dat bijvoorbeeld hardlopen de menstruatielengte kan verminderen. Daarnaast is sport ook een wondermiddel tegen kramp als opoe op bezoek is!

Een beetje romantiek
En er is nog een andere manier om ervoor te zorgen dat je menstruatie minder hevig en korter is: seks. De spieren die je dan activeert, zijn namelijk ook actief tijdens je ongesteldheid. Een orgasme zal ervoor zorgen dat jouw bloed sneller zal vloeien en dit versnelt de boel!

Lees ook: Dít zijn de voordelen van sporten tijdens je menstruatie

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Grazia | Beeld: Pexels