Nog steeds moe na 8 uur slaap? Dit doen heel veel mensen verkeerd

moe

Dit is waarom je moe blijft

Ben jij iemand die er werkelijk alles aan doet om ’s ochtends uitgerust wakker te worden, maar lukt het je steeds niet? Je laat je telefoon liggen, eet niet na een bepaalde tijd en je zorgt ervoor dat je elke nacht minimaal acht uur slaapt en tóch ben je moe! Hoe kan dat toch?

Je moet nog één ding aanpassen.

Opstaan
In principe doe je alles goed door het bovenstaande toe te passen en toch is er nog een fout die veel mensen maken en waarbij ze niet stilstaan. Australisch slaapexpert Carmel Harrington legt uit dat niet alleen het aantal uren slaap uitmaakt voor hoe uitgerust je wakker wordt, maar ook waneer je wakker wordt. “De meeste mensen weten niet dat de tijd dat je opstaat van invloed is op het moment dat je ’s avonds in slaap kunt vallen”, vertelt Harrington. “Dat komt omdat op het moment dat het licht wordt buiten onze lichamelijke 24-uurs-klok als het ware begint te tikken.”

Ideale tijd
Als je niet elke dag op dezelfde tijd opstaat (dus ook in het weekend!), dan knoei je met je biologische klok. Mocht je toch een beetje willen variëren in de tijden in het weekend, dan kun je het beste een uur eerder of een uur later dan je normale tijd opstaan.

Lees ook: Deze vier ‘onschuldige’ slaapproblemen moet je nooit negeren!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere