Gezond of ongezond: de ‘vastmethode’ van Victoria Koblenko

Victoria Koblenko

Victoria viel in zes maanden tijd twintig kilo af

Victoria Koblenko wist het voor elkaar te schoppen om binnen een korte tijd maar liefst twintig kilo af te vallen. Dit deed ze door keihard te trainen en haar voeding aan te passen. Momenteel blijft ze in shape door zich te houden aan de vastmethode, ook wel intermitting fasting genoemd. Dit houdt in dat iemand zo lang mogelijk niet eet en alleen (veel) eet op gezette momenten. Is zo’n voedingspatroon wel gezond?

Zo zit het.

20 kilo afvallen

Victoria wilde na de bevalling van haar zoontje Kiy snel afvallen voor een filmrol en dook de sportschool in en had een personal coach. Door hard te trainen en op haar voeding te letten viel ze in zes maanden 20 kilo af. Inmiddels laat ze de sportschool voor wat het is, omdat ze merkte dat ‘de sportschool voor diehards is en niets voor mij’, zo deelde ze met tijdschrift Grazia. Hoe ze dan nu in shape blijft? Door te blijven bewegen en haar voedingspatroon te veranderen.

Vastmethode

“Ik heb met mezelf de afspraak gemaakt: als ik niet naar de sportschool ga, moet ik op een andere manier bewegen”, deelt ze met het magazine. “Ik heb een elektrische mamafiets, die pak ik steeds vaker in plaats van de auto.” Ook gaat de actrice ’s avonds als haar zoontje op bed ligt, nog een rondje lopen. Tevens paste de 38-jarige haar voedingspatroon aan. “Ik doe aan intermitting fasting. Dat betekent dat je zo lang mogelijk niet eet, maar op gezette momenten juist veel eten. Concreet: acht uur per dag mag ik wel eten, de andere zestien uur niet. Het voordeel hiervan is dat je je lichaam op celniveau rust geeft. En je lichaam daarmee de kans geeft zichzelf te herstellen.”

Is deze methode om af te vallen aan te raden? Je leest het op de volgende pagina.

 

Pagina 1/2