Proost: blijkbaar is het helemaal zo slecht niet om glühwein te drinken

glühwein

Dit klinkt ons als muziek in de oren!

Wie dol is op kerst, struint de kerstmarkten waarschijnlijk met veel plezier af. Het aanschaffen van leuke, nieuwe kerstornamenten hoort erbij en ook het drinken van een glaasje glühwein mag niet ontbreken. Goed nieuws voor degenen die deze ‘gloeiwijn’ graag nuttigen, want de alcoholische versnapering is goed voor je geheugen!

Voor ons geen straf…

Lekker én goed voor je
Glühwein is een drank die wordt gemaakt van rode wijn en waaraan onder andere diverse kruiden worden toegevoegd. Voor velen is het een drank die wordt genuttigd tijdens de feestdagen. Naast dat het een heerlijke versnapering is, blijkt het drinken van een glaasje glühwein goed te zijn voor je geheugen!

Wonderstofje
Uit onderzoek blijkt dat glühwein je geheugen een boost kan geven én dat je minder kans hebt op de Ziekte van Alzheimer. Hoe de vork precies in de steel zit? Rode wijn bevat resveratrol een stofje dat weerstand biedt tegen bacteriën en virussen van buitenaf. Ook beschermt het je hersenen. Daarnaast heeft resveratrol nog meer voordelen. Zo kan het de kans op diabetes, hart- en vaatziekten en kanker verminderen. De drank is dus niet alleen goed voor je hersenen, maar ook voor je hart.

Twijfel je dit weekend of je wel of niet een glaasje glühwein moet nuttigen? Denk dan aan het bovengenoemde.

Lees ook: Dit zijn de leukste kerstmarkten van Nederland

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beautify, Jesse van der Velde | Beeld: Pixabay