Meer stappen zetten en fitter worden zonder stappenteller? Dat doe je zó!

stappen

Meer stappen zetten is een eitje met deze methode!

Tegenwoordig zijn we er allemaal ontzettend op gebrand om iedere dag 10.000 stappen te zetten. Halen we dit net niet, dan lopen we nog een extra rondje. Geen moeite ook vandaag de dag met een smartphone die als stappenteller dient. 

Maar worden we niet een beetje obsessief?

10.000 stappen
Ben jij één van de mensen die erop gebrand is om 10.000 stappen per dag te zetten? Dan houd je dit waarschijnlijk door middel van een stappenteller of je smartphone nauwlettend in de gaten; je checkt per dag meerdere keren of je op schema zit en heb je aan het einde van de dag je doel niet gehaald? Dan ben je toch wel een beetje chagrijnig. Maar is dit wel de juiste manier om in beweging te blijven en meer te wandelen en heb je daar wel een stappenteller voor nodig?

Active 10
Er blijkt dus een methode te zijn die veel minder tijd en moeite in beslag neemt dan het zetten van 10.000 stappen per dag. De methode heet Active 10 en zou je conditie verbeteren en je fitter maken. Volgens de methode moet je drie wandelingen van 10 minuten per dag maken, wat bij elkaar zo’n 3000 stappen en 2,5 kilometer is. Wel moet je een snel tempo aanhouden en een goed doorwandelen: “Je moet op zo’n tempo lopen dat je nog wel kunt praten, maar niet meer kunt zingen,” laat hoogleraar Robert Copeland aan Margriet weten.

Waarom werkt het?
Copeland onderzocht de methode door een groep proefpersonen in tweeën te splitsen; de ene helft moest 10.000 stappen per dag aanhouden en de andere groep de Active 10-methode. Wat bleek? De groep die de nieuwe methode uitprobeerde werd sneller fit en had minder moeite om fit te blijven. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat bij de Active 10-methode de hartslag verhoogd wordt en bij de 10.000 stappen-methode niet. Het verhogen van de hartslag zorgt heeft vele gezondheidsvoordelen: zo verbetert het je conditie, val je ervan af en is het goed voor hart- en bloedvaten.

 

Lees ook: Dit is waarom je eens wat vaker moet gaan wandelen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay