Vrouw vraagt advies: ‘Zit ik fout door me ziek te melden tijdens mijn menstruatie?’

De vrouw kreeg onlangs een standje van haar baas toen hij erachter kwam waarom ze zo vaak ziek was

Krampen die voelen alsof je ingewanden eruit worden getrokken, borsten die pijnlijk aanvoelen en een overweldigende vermoeidheid alsof je net samen met Maarten van der Weijden de Elfstedentocht gezwommen hebt. In de oren van menig man klinkt het overdreven, maar vrouwen weten wel beter. Menstruatiepijn is geen pretje. Een vrouw uit Amerika moet zich tijdens haar menstruatie altijd ziek melden, maar kreeg onlangs van haar baas te horen dat hij het niet acceptabel vindt.

Op het forum Reddit vraagt de vrouw om advies.

Griep en kramp

Gebruikster Tiny Apple Jacks vertelt op het forum Reddit dat ze tijdens haar menstruatie veel symptomen van de griep ervaart. “Ik ervaar de typische krampen ook, maar die zijn niets vergeleken de griepsymptomen die ik heb”, vertelt ze. Zo is ze misselijk, ervaart ze hoofdpijn, is ze koortsig en doet haar hele lichaam pijn. Om die reden meldt ze zich vaak een dag of twee ziek tijdens dat moment van de maand. “Ik voel me dan waardeloos en weet dat ik niet productief ga zijn. Het zou toch niet uit moeten maken dat ik dan ook ongesteld ben?”

Boze baas

Onlangs merkte ook haar baas op dat ze altijd op hetzelfde moment van de maand ziek is. Hij maakte hier zelfs nog een grapje over: “Als het maar niet te maken heeft met je menstruatie.” Tiny Apple Jacks besloot open kaart te spelen en vertelde hem dat het wel het geval was. Het eerder nog goede humeur van haar baas sloeg meteen om en hij vertelde haar dat ze zich echt niet ziek kon melden om die reden. “Je ziek melden mag echt alleen als je ziek bent”, luidde zijn oordeel.

Kan ze het maken?

De vrouw in kwestie vindt het een lastige situatie. “Om duidelijk te zijn, ik heb nooit geprobeerd te verbergen dat het met mijn menstruatie te maken heeft. Ik vertel altijd dat ik me ziek voel. Het is niet zo dat ik vrij wil krijgen tijdens mijn menstruatie door te doen alsof ik ziek ben.” Ze vraagt zich daarom af of haar actie echt niet kon, of dat haar baas wel wat meer begrip mag tonen. Wel wil ze eraan toevoegen dat haar baas normaliter erg begripvol is. Ook probeert ze er samen met haar dokter uit te komen of er een anti-conceptie voor haar beschikbaar is die haar menstruatie minder heftig maakt.

Lees ook: Dochter (16) pest kankerpatiënt: vader straft haar door haar hoofd kaal te scheren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash